Olimpiai bronzérmesünk két év letöltendőt kaphat

A Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta a bő egy hónapja ittasan vezető Marosi Ádámot, aki beismerő vallomást tett. Akár súlyos büntetést is kaphat.
Kapcsolódó cikkek

Marosi Ádámot február közepén csípték nyakon a rendőrök. Ittas vezetésen kapták. Előfordult már ez mással is. A polgári életben nem okoz ez akkora problémát, pénzbírsággal, rosszabb esetben újra vizsgázással megússza az ember általában.

Marosi esetében az a gond, hogy londoni bronzérmesünk hivatásos katona, tiszt, főhadnagy, így ügye sokkal szigorúbb, ügyészségi elbírálás alá esik. Annak idején a Bors “kukázta ki” az esetet, így most is a bulvárlap volt az, amely megtudta, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) regionális osztálya kihallgatta az öttusázót.

Marosi vallomást tett, beismerte a bűncselekmény elkövetését, és jelezte, megbánta a tettét. A nyomozás ezzel befejeződött, ügye a vádelőkészítés szakaszába lépett. Az ügyészségnek harminc nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy döntsön a vádemelés, illetve a nyomozás megszüntetése kérdésében. Ha az ügyészség előbbi mellett dönt, bírósági tárgyalás következik

– fogalmazott Dr. Nagy Andrea főügyészségi ügyész, egyben a KNYF szóvivője. A Büntető Törvénykönyv elég keményen bánik az ittas vezetőkkel. Az elkövetőkre végső, legsúlyosabb esetben maximum, akár két évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Mondjuk a 33. életévét idén júliusban betöltő első számú öttusázónknak valószínűleg nem kell a legsúlyosabb büntetéstől tartania. Nem okozott balesetet, csak simán felelőtlen volt, így minden bizonnyal kisebb büntetéssel, pénzbírsággal megússza.

Utóbbit és egy fegyelmit már a Magyar Öttusa Szövetségtől is kapott.