Meghalt Komlódy Zsolt

Vörös Zsuzsa, Athén olimpiai bajnok öttusázónője közösségi oldalán tudatta, 49. életévében elhunyt korábbi edzője, az Alba Volán mesteredzője.
 Vörös Zsuzsa, Athén olimpiai bajnok öttusázónője közösségi oldalán tudatta, hogy fájdalmasan fiatalon, 49. életévében elhunyt korábbi edzője, Komlódy Zsolt. Az Alba Öttusa SE-ben és a sportágban csak “Komiszként” ismert mesteredző súlyos betegség után hétfőn vesztette életét.

Komlódy Zsolt egyike volt azoknak a fehérvári öttusázóknak, akik Kulcsár Antal mesteredző hívószavára kezdett el sportolni. Saját elmondása szerint nagyon élvezte a korai úszásokat, a késő esti vívásokat és futást. Bár tizenhat évesen egy sérülés miatt abba kellett hagynia a sportolást, igazából sohasem szakított a sportággal.

Később a klubnál felajánlottak egy öttusa edzői állást számára, melyet örömmel fogadott el. Háromszor lett az év utánpótlás edzője, sikeres tanítványai között volt Vörös Zsuzsa, olimpiai bajnok, Horváth Viktor, Európa- és világbajnok, Máthé Vivien – olvasható a Magyar Öttusa Szövetség honlapján.

(Fotó: facebook.com/vörös.zsuzsanna)