“Visítottunk, mint a malacok” – magyar sportriporterekről ír az ESPN

Az NFL összehozza az embereket.

Itt van a nyakunkon a LI, Houstonban az Atlanta Falcons és a New England Patriots csap majd össze magyar idő szerint hétfőn 0:30-tól. A találkozót Magyarországon a Sport TV közvetíti, Faragó Richard és Bencsics Márk már el is utaztak a texasi városba.

Velük foglalkozott egy cikkben az ESPN annak apropóján, hogy a helyszínről 9 különböző nyelven közvetítik majd a nagydöntőt, ezek egyike a magyar. Lesz még angol, spanyol, német, francia, kínai, dán, flamand és japán kommentár is a houstoni stadionból.

Visítottunk, mint a malacok. Ez volt az első Super Bowlunk, mekkora esély volt rá, hogy a kezdőrúgás visszahordásából touchdown lesz?

– emlékezett vissza Faragó Richard az első magyar SB-közvetítésre. Neki egyébként ez lesz már zsinórban a 11. nagydöntője, az NFL-be pedig akkor szeretett bele, amikor 1994-ben meglátogatta amerikai barátjait és kiment egy Kansas City – Pittsburgh mérkőzésre. A Chiefs a kedvenc csapata.

Az emlékezetes visszahordott TD az Indianapolis-Chicago (29-17) döntőn, a videóhoz át kell kattintani a Youtube-ra:

A magyar válogatott Bencsics Márkot is bemutatják, megjegyzik: 15 éves kora óta amerikai focizik és már 17 évesen felnőtt csapatban játszott. Akkor kommentált először NFL-mérkőzést, amikor Brett Favre bemutatkozott a Minnesota Vikingsnál. Úgy emlékszik, hogy borzalmas volt, mert mindig azt mondogatta Faragó felvetésire, hogy „így van!”. Ezzel szekálták később a csapattársai is.

A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.