Kézi-vb: kikaptunk a fehéroroszoktól, Dánia jön a nyolcaddöntőben

A magyar férfi kézilabda-válogatottnak egy döntetlen is jó lett volna a csoport harmadik helyéhez, de Fehéroroszország szoros meccsen 27-25-re győzni tudott.
Kapcsolódó cikkek

Szaúd-Arábia megtette nekünk azt a szívességet, hogy délután legyőzte Chilét, így nem kellett matekozni a Fehéroroszország elleni meccs előtt, annyi volt a lényeg, hogy ne kapjunk ki. Akkor lett volna meg a csoport harmadik helye, és a svédekkel játszottunk volna a nyolcaddöntőben.

A péntek esti mérkőzés eleje szorosan alakult, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Császár góljával még mi vezettünk 8-7-re, azonban fordított az ellenfél. 12-12-nél a vezetésért támadhattunk, Ancsin dobása kimaradt, utána dobtak két gólt a fehéroroszok, akik 15-13-as előnnyel zárták az első félidőt.

A második játékrész elején sokáig Császár tartotta a lelket a magyar csapatban a góljaival, aztán a fehéroroszok kerültek hullámvölgybe, így a 45. percben kiegyenlítettünk (20-20). A momentumot azonban nem sikerült megragadni, sorra kapta a csapat a heteseket, így az utolsó öt percnek háromgólos előnnyel vághattak neki a fehéroroszok, és végül meg is nyerték a meccset 27-25-ra.

A fehéroroszoknál Brouka és Pukhouski 6-6 gólt dobott, előbbi az összeset hetesből szerezte. Nálunk Császár volt a legeredményesebb, ő hét találatig jutott, de kihagyott két hétméterest is, igaz, az egyik a kipattanóját bedobta. Miklernek hét védése volt, 21 százalékos hatékonysággal fejezte be a mérkőzést.

A C csoport negyedik helyén zárt a magyar válogatott, a D csoportot hibátlan mérleggel megnyerő, olimpiai bajnok Dánia lesz az ellenfél a nyolcaddöntőben. Az a meccs vasárnap 16 órakor kezdődik Albertville-ben.

Eredmény – kézilabda-vb, 5. forduló

C csoport: 

Fehéroroszország – Magyarország 27-25 (15-13)

Magyarország: Mikler – Zubai, Jamali 1, Császár 7, Ligetvári 1, Schuch, Juhász 7. Cserék: Fazekas (kapus), Balogh Zs. 2, Harsányi 1, Bánhidi 2, Lékai 1, Ancsin 1, Bodó 2, Gulyás

A csoport végeredménye: 1. Németország 10 pont, 2. Horvátország 8, 3. Fehéroroszország 4, 4. Magyarország 4, 5. Szaúd-Arábia 2, 6. Chile 2

D csoport:

Katar – Dánia 29-32 (16-14)

A csoport végeredménye: 1. Dánia 10 pont, 2. Svédország 8, 3. Egyiptom 6, 4. Katar 4, 5. Argentína 2, 6. Bahrein 0