Miklós Edit számára is van visszaút, a kollégák példái motiválhatják

Lindsey Vonn és Bode Miller is küzdött már az övéhez hasonló problémákkal.
Kapcsolódó cikkek

Miklós Edit komoly sérülést szenvedett hétvégén Altenmarkt-Zauchenseeben. A pálya felső részén, egy  bal kanyart követően jobb lécét elvitte a jég.

Elvesztette az egyensúlyát, többször megpördült a tengelye körül, és kifacsart testhelyzetben a térdére esett.

Műtéte után az első kérdése az volt, mikor lesz edzése, motivációs problémái tehát láthatóan nincsenek.

Ha mégis erőt kívánna meríteni, akkor kollégái siethetnek a segítségére. Az alábbiakban mindkét nem két képviselőjét vettük górcső alá, nekik is hasonló sérülésből kellett talpra állniuk.

Lindsey Vonn többször is komoly térdprobléma után tért vissza a sípályára. 2013 februárjában például egy ugrató utáni leérkezésnél esett nagyot.

Jobb térdében elszakadt a szalag, az egész szezont ki kellett hagynia, de visszatért. Tavaly februárban is szerencsétlenül járt, ekkor a bal térde sérült meg egy SuperG futamon.

A 32 éves amerikait mintha az ág is húzta volna, két hónappal ezelőtt eltörte a karját, 2017 elején azonban újra rajthoz állt, a 13. helyen végzett Ausztriában.

Christine Scheyer Vonnhoz hasonlóan 2013-ban kényszerült kihagyásra. Az osztrák versenyző a neuseelandi futamon esett el, melynek következtében elszakadt a keresztszalagja a térdében.

Több, mint féléves rehabilitáció után tért vissza a pályára, 2014-ben debütált a világkupában, egy győzelme van a sorozatban.

Hétvégén ráadásul óriási meglepetésre megnyerte a lesiklást az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett világkupafutamon.

A férfiak mezőnyében Bode Miller számolhatna be hasonló fájdalmakról, az amerikai síző 2015 februárjában szenvedett nagyon komoly sérülést. (1:15-től)

Csaknem két évvel később 39 évesen tervezgeti visszatérését, melyre január végén kerülhet sor.

Miklós Edithez hasonlóan az ötszörös világbajnok Aksel Lund Svindal is nemrég esett át egy térdműtéten.

A 34 éves sportolónak megint a bal térdével támadtak gondjai, végül néhány verseny után úgy döntött, hogy az egyszer már operált részt újból megműtteti.

A szuper-óriásműlesiklás olimpiai bajnoka ezen a télen már nem versenyezhet, a következő szezonban azonban újra szurkolhatnak neki norvég honfitársai.

Miklós Edit mindkét térdét megműtötték vasárnapról hétfőre virradó éjjel, a versenyző hétfőn exkluzív interjút adott a 24.hu-nak, amit itt olvashatnak el teljes egészében.

A 28 éves versenyző kedden így nyilatkozott az MTI-nek:

A célok nem változtak, már csakis az olimpiára koncentrálok. Nagyon sajnálom, hogy nem indulhatok a kedvenc pályámon a februári, St. Moritz-i világbajnokságon, és azt is, hogy a sérülés miatt nem csúszhatok le az olimpiai pályán, amely most először szerepel a világkupa programjában. Talán utóbbit sajnálom jobban, de amikor a vb közvetítését nézem majd, akkor meg az fog jobban fájni