Kézi-vb: Szoros meccsen nyert a magyar válogatott

Végig tapadtak ránk a chileiek, de megvan a mieink első győzelme a világbajnokságon.
Kapcsolódó cikkek

A magyar férfi kézilabda-válogatott Chile ellen játszotta harmadik csoportmeccsét a franciaországi világbajnokságon. A mieink az első fordulóban 27-23-as vereséget szenvedtek Németország ellen, a horvátoktól pedig 31-28-ra kaptak ki.

A dél-amerikai válogatott óriási meglepetésre legyőzte Fehéroroszországot az első körben, majd Uwe Gensheimerék simán kiütötték Mateo Garralda tanítványait.

Nagy László bokája nem jött rendbe, így a csapatkapitány Chile ellen nem léphetett pályára, helyette Gulyás Péter került be a csapatba.

Mikler Roland hétfőn délelőtt csatlakozott a társaihoz, a 32 éves kapusnak vasárnap kora reggel családi okok miatt kellett hazautaznia Magyarországra.

Első félidő:

Három magyar góllal indult a mérkőzés, aztán magukra találtak a dél-amerikaiak, hiszen 6-2 után gyorsan feljöttek 7-6-ra. Fazekas Nándor bravúrokat mutatott be a kapuban, előtte a fal nem zárt túl jól, így nagy szükség is volt erre.

már az Jamali Imanötödik gólját lőtte, ezzel volt 12-8 a javunkra. Császár Gábor magabiztosan (3/3) értékesítette a Bánhidi Bence által kiharcolt büntetőket, az irányító hetesgóljával lett 13-9.

Ismét feljöttek mínusz kettőre a chileiek, így Xavier Sabaté mester időt kért, a kupaktanács után Bodó Richárd bombázott átlövésből a kapuba. Lékai Máté kiszorított helyzetből köszönt be, 17-14-es eredménnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Második félidő:

Emil Feuchtmann találatával indult a második félidő, Mikler Roland mellett lőtt a hálóba a chilei játékos. Juhász Ádám gyönyörű passzcsel után villant, 19-15-re vezettünk ekkor.

Nem tudtuk leszakítani a chileieket, végig lőtávolon belül maradt az ellenfél. Gulyás Péter második góljával lett, 28-25 tíz perccel a vége előtt, emberrel a nyakán lőtt a bal felsőbe a szélső.

Juhász mindent eldönthetett volna öt perccel a vége előtt, de ziccert rontott. A túloldalon Mikler védett bravúrral egy átlövést, így megnyugodhattunk. 34-29-re nyert a magyar válogatott, a mezőny legjobbja Lékai Máté volt, ötször köszönt be a veszprémi irányító.

A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban, az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes szerdán Szaúd-Arábia, pénteken pedig Fehéroroszország együttesével találkozik.

Eredmény – Férfi kézilabda-világbajnokság, C csoport, 3. forduló

Magyarország – Chile 34-29 (17-14)
17:45, Rouen, Kindarena

A férfi kézilabda-válogatott vb-kerete

Kapusok: FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), NAGY László* (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: IVÁNCSIK Gergő* (Telekom Veszprém)
*tartalékok