Kézi-vb: Horvátország is túl nagy falat volt a magyar válogatottnak

Második mérkőzését is elveszítette a nemzeti együttes a franciaországi világbajnokságon.

A Németország elleni vereség után egy nappal a szintén bombaerős Horvátország volt a magyar válogatott ellenfele a franciaországi világbajnokságon. Sajnos a németek ellen sérülést szenvedő Nagy László nem tudta vállalni a játékot, csak a kispadról nézte végig a rangadót.

A kiváló hangulatú összecsapást Harsányi góljával kezdtük, és az egész első félidőben sikerült jó játékkal előrukkolnunk. Már négy góllal is vezettünk (11-7), az utolsó öt percben mégis csak a Strlek és Duvnjak vezette horvátok ki tudtak egyenlíteni, így 11-11 volt az állás 30 perc után.

A szünetben szinte sort cserélt Xavi Sabaté kapitány, ami utólag kijelenthető, nem igazán jött be. A második félidő első felében még tudtuk tartani velük a lépést, viszont a játékrész közepén már négy gólt is volt az előnyük (18-22 és 19-23).

Az utolsó 15 percben nem sikerült közelebb lopódznunk, így esélyünk sem maradt a pontmentésre. Baj így sincs, a csoport hátralévő négy meccsét viszont hozni kell. Először hétfőn, Chile ellen.

Eredmény – Férfi kézilabda-világbajnokság, C csoport, 2. forduló

Magyarország – Horvátország 28-31 (11-11)

A férfi kézilabda-válogatott vb-kerete

Kapusok: FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter* (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: IVÁNCSIK Gergő* (Telekom Veszprém)
*tartalékok