Hargitay András: Egyértelműen Katinka viszi a prímet a vébén

Pár úszónktól hiányozta a döntős szereplést, de érték pozitív meglepetések is az úszókapitányt.
Kapcsolódó cikkek

Javában zajlik Kanadában az rövidpályás úszó-világbajnokság, ahol a magyar csapat eddig öt érmet szerzett: három aranyat, valamint egy-egy ezüstöt és bronzot. Két úszónk szállította ezeket az érmeket, Bernek Péteré a harmadik helyezés, az összes többi dobogós helyezés Hosszú Katinkáé aki a 25 méteres medencében rendezett vébék történetének legeredményesebb női versenyzője lett. És a harmadik versenynapon is érdekelt két fináléban.

Egyértelműen Katinka az, aki viszi a prímet. Illetve Bernek Péter, aki bronzérmes lett

– mondta Hargitay András szövetségi kapitány az M4 Sportnak a magyar csapat eddigi szerepléséről.

A szakember örült volna, ha például Kenderesi Tamás vagy Jakabos Zsuzsanna döntőbe jutott volna. De kellemes meglepetésként említette a 4×50-es mixváltót, amelyik a hetedik lett a fináléban,

Mindenképpen pozitív dolog Hargitay szerint, hogy sokan jobbat úsztak a besorolásuknál, vagy az eddigi legjobb idejüknél.

A fiatalok azért vannak kint, hogy tanuljanak, hogy érezzék a légkört és hogy találkozzanak azokkal a versenyzőkkel, akiket adott esetben a jövőben majd legyőznek. Azt is mondta, hogy ebben a sportágban mindenki tanul, Kenderesit hozta példaként, aki olimpiai bronzérmesként érkezett, ilyenkor mindenki őt akarja legyőzni. Neki is meg kell még tanulni kezelni ezt a helyzetet – igaz, neki saját bevallása szerint sem a rövidpálya a terepe.

A magyar csapat létszámáról (14 egyéni úszónk indult, plusz a váltók) azt mondta, hogy a magyar válogatott nem azért utazik el egy világeseményre, hogy 30. helyeket szerezzenek az úszóink. A fiataloknak szokniuk kell a légkört, a rutinosabbaknak viszont igenis döntőbe kell jutniuk a fő számaikban, ezt várják el tőlük. Csakhogy az úszás már csak egy olyan sportág, ami dinamikusan fejlődik, így ami korábban elég volt egy fináléhoz, az most már nem biztos.