Megugorja-e Iszinbajeva az elnöki lécet?

A kétszeres olimpiai bajnok világcsúcstartónak három ellenfele lesz az Orosz Atlétikai Szövetség elnöki posztjáért vívott harcban.
Kapcsolódó cikkek

Jelena Iszinbajevának három ellenfelet kell legyőznie az Orosz Atlétikai Szövetség elnöki posztjáért vívott harcban – írja a Reuters.

A rúdugrás kétszeres olimpiai bajnok világcsúcstartója augusztus elején jelentette be, hogy elindul a decemberi 9-i, moszkvai választáson. Sportágbeli szakértők szerint a Rióból az orosz atléták eltiltása miatt távolmaradó egykori sportoló a poszt első számú várományosa.

Szintén beülne a bársonyszékbe az elnőki teendőket január óta ellátó Dmitrij Sljahtyin mellett a jelenlegi főtitkár, Mihail Butov, illetve a magasugrás 2008-as olimpiai bajnoka Andrej Szilnov is.

Az IAAF tavaly novemberben függesztette fel a VFLA tagságát szisztematikus doppingolás miatt, majd júniusban meghosszabbította az eltiltást. A testület korábbi elnöke, Valentyin Balahnyicsev röviddel a botrány kitörése után lemondott, majd a Nemzetközi Atlétikai Szövetség örökös eltiltással sújtotta.