Ez érdekes lesz: 5 ezer újpesti és 10 ezer fradista utazhat együtt a Magyar Kupa döntőjére

Évek óta szervezetten mennek a lila-fehér szurkolók az Üllői útra, most, az éve meccsén viszont másképp lesz. Mindenki úgy megy, ahogy akar. Nem tűnik jó ötletnek.
Kapcsolódó cikkek

Az utóbbi évek egyik legnagyobb és legjobban várt derbije következik, Újpest-Ferencváros lesz a Magyar Kupa döntőjében szombaton. A pályaválasztó az Újpest, a meccs viszont a Fradi pályán lesz, ezt már előre lehetett tudni.

Évek óta megszokott volt, hogy a lila-fehérek vendégjátéka esetén, szurkolóik Újpest-Központ megállónál gyülekeznek, onnan pedig külön metrókkal érkeznek a Ferencváros stadionjához.

Hétvégén ez másképpen lesz, annak ellenére, hogy most 5 ezer Újpest szurkoló megy a meccsre.

A rendőrség és az MLSZ ugyanis nem biztosította a szervezet utazást, írja a Bors. Mindenki úgy megy ahogy akar, vagy ahogy tud, annyi van megadva, hogy a lila-fehér szurkolók a Nagyvárad téren gyülekeznek. Ami viszont a Fradi pálya előtt van egy megállóval, tehát ugyanúgy közlekednek majd, mint a zöld-fehérek, csak ők maximum egyel előbb leszállnak.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a Ferencváros ultrái, akik már jó ideje nem járnak meccsre, most demonstratív vonulást szerveztek a Fradi-táborért. Ők a IX. kerületi Bakáts téren fognak gyülekezni, tehát nem messze a stadiontól. 

A rendőrség a Borsnak cáfolta azt az információt, miszerint

az MLSZ-el közösen hozta meg azt a döntést, hogy az újpesti szurkolók, ne szervezetten utazzanak a mérkőzésre.

A szövetség, azt a tájékoztatást adta a Borsnak, hogy a BKK miatt nincs szervezett út Újpestről, állítólag kivitelezhetetlen egy külön metró indítása. Hogy miért nem megoldható, arra nem kaptak érdemi választ.

Közben a police.hu is kiadott egy tájékoztatást a stadion körüli lezárásokról.

Tilos megállni 2016. május 6-án 20 órától 2016. május 7-én 24 óráig a Budapest VIII., IX. és X. kerület különféle részein:

Szakaszosan és időszakosan lezárásra kerül 2016. május 7-én 12 órától, 2016. május 7-én 24 óráig a Budapest VIII., IX. és X., Albert Flórián út mindkét oldalán a Könyves Kálmán körút és a Vágóhíd utca között, Üllői út szervizút mindkét oldali szakasza a Könyves Kálmán krt. és a Nagyvárad tér között, Könyves Kálmán krt. az Üllői út és a Vajda Péter utca között.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.