Edzője elmondta, Michael Phelps miért jobb mindenki másnál

Nem minden a páratlan testfelépítés.
Kapcsolódó cikkek

Minden idők legsikeresebb olimpikonja, Michael Phelps a 2012-es londoni játékok után bejelentette, hogy visszavonul. Az amerikai úszó rekordot jelentő 18 aranyat nyert az ötkarikás játékokon, összesen pedig 22 alkalommal állhatott dobogóra.

2014 áprilisában aztán jelezte a most 30 éves sportember, hogy visszatér és csak azért nem volt ott a nyári kazanyi vizes világbajnokságon, mert ittas vezetésen kapták – nem először -, az amerikai szövetség pedig ezért eltiltotta. Így csak a tengerentúli bajnokságban bizonyíthatta be, milyen formában van, az alapján van mitől tartaniuk a riválisoknak: 200 vegyesen, illetve 100 és 200 pillangón sem talált legyőzőre.

Természetesen a riói olimpiát is célba vette, az lesz az ötödik alkalom, hogy ott lesz a játékokon. És az utolsó is.

Az évek során többen is hihetetlen fizikumának tulajdonították a sikereit. Phelps

Keenan Robinson, aki 2004 óta edzi Phelpst ugyanakkor azt mondja, nem csak ennyiről van szó. Az amerikai úszó sikerei az utóbbi időben abban rejlenek, hogy tökéletesen tudja értelmezni a saját testét, az alapokig lebontva kontrollál mindent, sokkal érettebben viselkedik, mint korábban.

Ez nem úgy néz ki, hogy belép az uszodába, beugrik a medencébe, az érmek pedig csak az ölébe hullanak

– mondta Robinson a Business Insidernek.

Phelps egy korábbi interjújában azt mondta, azt a tanácsot kapta anno, hogy gondoljon a testére úgy, mint egy autóra.

„Minél jobb üzemanyagot tankolsz bele, annál jobban megy. Ezt vettem figyelembe az utóbbi időben, különösen az utóbbi egy évben. Remélem ez a sok apró figyelmesség a végén nagy eredményt hoz nekem.”

Az egyik sportszergyártó az alábbi reklámot készítette Phelps tiszteletére, a sportoló megkönnyezte, amikor végignézte: