Vízilabda: elvertük az olaszokat

Női válogatottunk az athéni Thetis-kupán első fordulójában bizonyították, nem véletlenül lettek januárban Európa-bajnokok.

A novarai Világliga-vereség után Bíró Attila válogatottja visszavágott az olaszoknak. 8-6-ra megverni őket bármikor szép teljesítmény, úgy kiváltképp, hogy amíg ők gőzerővel készülnek a közelgő goudai olimpiai selejtezőre, addig a mieink kimondva- kimondatlanul már Rióra hangolnak.

Megértették a lányok a lényeget: amit felépítettünk ősszel és januárban, azt nem szabad lerombolni! A mindenkori magyar válogatottnak úgy kell kiállni egy mérkőzésre, hogy nyerni kell, mindegy ki az ellenfél, mindegy ki hol tart éppen az adott felkészülésben. Le a kalappal a csapat előtt!

– fogalmazott a szövetségi kapitány, aki ma délután, 18.45-től már Oroszország ellen küldi medencébe együttesét. Mert nincs megállás.

Thetis-kupa, női nemzetközi torna, Athén, 1. forduló, eredmény:

Magyarország–Olaszország 8–6 (1–2, 1–2, 3–1, 3–1)

Magyarország: Kasó – Czigány 1, Antal, Kisteleki H. 1, Szücs G., Takács O. 1, Illés, Keszthelyi 2, Somhegyi, Bujka 2, Szilágyi, Menczinger 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Olaszország: Gorlero – Tabani, Garibotti 1, Queirolo, Radicchi, Aiello, di Mario 2, Bianconi 2, Emmolo, Pomeri 1, Cotti, Frassinetti. Szövetségi kapitány: Fabio Conti

A további program:

Március 11., péntek

Oroszország–Görögország, 10.00

Magyarország–Oroszország, 18.45
Görögország–Franciaország, 20.00

Március 12., szombat
Franciaország–Magyarország, 8.45
Olaszország–Oroszország, 10.00

Olaszország–Franciaország, 18.45
Görögország–Magyarország, 20.00

Március 13., vasárnap
Oroszország–Franciaország, 8.45
Görögország–Olaszország, 10.00