Portugália – Magyarország 0-25

A törökök elleni nagyarányú győzelem után ismét gálázott a női pólóválogatott.
Kapcsolódó cikkek

A Törökország elleni összecsapást követően ismét egy komolytalan mérkőzést játszott a női vízilabda-válogatott a belgrádi kontinenstornán. A nemzeti együttes ez első nyolc percben kilenc gólt szerzett Portugália ellen, a folytatásban is akkor szereztek gólt a lányok, amikor akartak.

A portugálok játékáról sok mindent elmond, hogy összesen háromszor lőttek kapura. Kétszer az első félidőben Gangl Edina, a másodikban egyszer pedig Kasó Orsolya védett. Szinte gyakorolni sem lehetett ezen a mérkőzésen, hiszen támadásban és védekezésben is nagyon gyenge volt az ellenfél.

A győzelemnél talán még az is fontosabb, hogy senki sem sérült meg a mérkőzésen. A válogatott utolsó csoportmeccse ennél sokkal nehezebb lesz, ugyanis Oroszország lesz az ellenfél hétfőn. Azt még nem lehet tudni, hogy a csoport hányadik helyen végez a válogatott, ugyanis szombat délután a szbornaja még Hollandia ellen is játszik.

Eredmény – Női vízilabda Európa-bajnokság, 4.forduló

Portugália – Magyarország 0-25 (0-9, 0-6, 0-4, 0-6)

IV. negyed

5-8. PERC: Az ellenfélnek esélye sincs a gólszerzésre, lövőhelyzetbe is szökőévente egyszer jutnak el. Nem úgy mint mi, Kisteleki Hanna növeli góljainak számat (0-22). Újfent labdát szereztünk, Czigány Dóra pedig átlőtte a portugálok “védelmét” (0-23). Czigány megint is távoli bombával vetette észtre magát (0-24). A végére még kaptak egy fórt, itt már eljutottak lövésig, de kaput nem találtak. Ott a huszonötödik, Antal Dóra szerezte (0-25). Elszórakoztunk egy helyzetet, majd az utolsó támadásunk a kapufán csattant, de így is megerőltetés nélkül győztünk.

1-4. PERC: Nagyon simán elhoztuk a labdát, a portugálok gyakorlatilag nem is úsztak érte. Kisteleki Hanna maradt teljesen üresen, és köszönte szépen újabb gólt szerzett (0-20). Hoppá, eljutott a labda a magyar kapuig, de Kasó bemutatta ez első védését. A végletekig kijátszottuk, az üresen maradt Illés Anna pedig belőtte (0-21).

III. negyed

5-8. PERC: Egy megúszás után Csabai Dóra kapta a hosszú oldalon, majd gyönyörű mozdulattal lőtt a kapuba (0-17).  Bujka már a negyedik gólját szerzi , a szép csavart nem védhette Sousa (0-18). Bujka most két helyzetet is kihagyott, majd kiállítják. Bár ez legyen a legnagyobb gondunk ez egész tornán. Lövőhelyzetbe kerültek a portugálok, de a blokkban elhalt a labda. Ott a tizenkilencedik, Szűcs Gabriella megszerzi harmadik gólját is (0-19).

1-4. PERC: Sok mindent elmond a mérkőzésről, hogy a lányok a szünetben is a vízben voltak, és gyakoroltak különböző variációkat. Az első portugál támadás újfent kimaradt, majd Bujka ellen kontrát ítél a máltai bíró. Bujkával szemben szabálytalankodtak, a megítélt ötméterest pedig a sértett értékesítette (0-16). A centerünk két méteren belül volt, így elvették a labdát. Már Kasó Orsolya a kapuban, de védenie neki sem kell.

II. negyed

5-8. PERC: Egy jó portugál ejtés, de a kapufa véd Gangl helyett. A portugál kapus védett egyet Tóth húzása után, de Garda Krisztina bombáját nem tudja hatástalanítani (0-13). Bejuttattuk a centernek, Tóth Ildikó pedig szép csavarral újabb gólt szerzett. Kisteleki Hanna megúszott, és a hosszúba lőtt (0-15). Itt is, ott is kimaradt egy emberelőny, majd megint védeni tudott Sousa. Újabb fórt puskázott el az ellenfél, mi pedig nem tudtuk belőni a tizenhatodikat.

1-4. PERC: A második negyed elején is elhoztuk a labdát. Czigány Dórát kiállították, de a portugálok azonnal eladták a labdát. Sousa a harmadik védését mutatta be, eddig ő a luzitánok legjobbja. Tóth Ildikó becsapta emberét, majd gyönyörű mozdulattal ejtette át a kapus (0-10). Megint fórban a portugálok, de a bírók azonnal elvették tőlük. Czigány Dóra is megszerzi első gólját, akárcsak Illés Anna (0-12).

I. negyed

5-8. PERC: A portugálok teljesen hatástalanok támadásban, Antal Dóra pedig már az ötödik magyar gólt szerzi (0-5). Mit sem ért a portugál edző időkérése, ráadásul Matost cserével végleg kiállították. Kaptunk egy emberelőnyt, amelyet Keszthelyi Rita gyorsan ki is használt. Bujka Barbara most be tudott fordulni, és könyörtelen volt (0-7). Megint Bujka, a center megúszott, majd addig várt amíg a kapus elsüllyedt (0-8). Hoppá, egy portugál kísérlet, amelynek során a kapu felé ment a labda, de csak felé…Védett a portugál kapus!!! Kisteleki hagyta ott emberét, de lövését hatástalanította a hálóőr. Megint fórban játszhattunk, Keszthelyi ezt újfent kihasználta (0-9).

1-4. PERC: Ahogyan az várható volt, hatalmas fölénnyel kezdjük a mérkőzést. Másfél perc alatt már három gólt szereztünk, Előbb Takács Orsolya talált be, majd Szűcs Gabriella duplázott. Egy támadást elpuskáztunk, de utána Kisteleki Hanna volt eredményes (0-4).

Előzetes:

A női vízilabda-válogatott a negyedik mérkőzésére készül a belgrádi Európa-bajnokságon. A hollandoktól elszenvedett csúfos vereség után sikerült nyerni Görögország, majd a nagyon gyenge játékerőt képviselő Törökország ellen. Bíró Attila csapatára szombat délelőtt sem vár nehéz ellenfél, a szintén nagyon gyenge Portugáliával játszanak a lányok.

A mérkőzés legfőbb célja, hogy senki se sérüljön meg az oroszok elleni hétfő rangadó előtt. Ott fog eldőlni, hogy a nemzeti együttes hányadik helyen jut tovább a csoportból.

A női vízilabda-válogatott kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)