Erre még egyetlen csapat sem volt képes az NBA történetében

A Lakers legyőzésével döntötte meg a rekordot a Golden State Warriors.
Kapcsolódó cikkek

Szerda hajnalban újabb mérkőzésekkel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakasza. A játéknap legjobban várt összecsapása minden kétséget kizárólag a Golden State Warriors – Los Angeles Lakers összecsapás volt.

A találkozó legnagyobb tétje az volt, hogy a hazaiak történelmet tudnak-e írni. Ugyanis a ligában még egyetlen csapat sem kezdte tizenhat győzelemmel az alapszakaszt. A GSW hétfőn már beállította a Washington Capitals (ma már Wizards) 1948-49-es, valamint a Houston Rockets 1995-96-os szezonban felállított rekordját, amely gárdák tizenöt egymást követő sikerrel indították az szezont.

A gyengécske Los Angeles Lakers ellen hamar dűlőre vitte a Golden State, az első negyed után már tizenkilenc ponttal vezettek. A következő két játékrészt összesen tizenöt ponttal nyerték, így az is belefért, hogy a záró felvonás döntetlenre végződjön.

Sikerével tehát történelmet írt a Warriors, amelyet legközelebb a Phoenix Suns otthonában írhat tovább. A rekordot talán még érdekesebbé teszi, hogy a címvédő kispadján nem is a vezetőedző ül. Steve Kerr ugyanis tavaly újonc edzőként bajnok lett a csapattal, nyáron viszont hátműtéten esett át. Azóta nem lehet ott a találkozókon, a segítője, Luke Walton meccsel helyette.

Eredmény – NBA, alapszakasz

Washington Wizards–Indiana Pacers 106–123
Atlanta Hawks–Boston Celtics 121–97
Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 110–96
Denver Nuggets–Los Angeles Clippers 94–111
Portland Trail Blazers–Chicago Bulls 88–93
Golden State Warriors–Los Angeles Lakers 111–77