Drámai meccsen, öt szerzett gól ellenére is kikapott a Senators

Négy olyan csapat is volt, amelynek a kapusai tökéletes napot fogtak ki.

Hajnalban újabb mérkőzésekkel folytatódott a tengerentúli jégkorongbajnokság (NHL) alapszakasza. Két hullámzó teljesítményt nyújtó csapat találkozott egymással Nashville-ben. A legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet megnyerő, de a nyugati főcsoport negyedik helyén álló Predators fogadta a keleten nyolcadik, két vereséggel és két győzelemmel a háta mögött érkező Ottawa Senators csapatát.

Jól kezdtek a vendégek, kevesebb mint hat perc játék után már kettővel mentek, Colton Sissons azonban hamar szépíteni tudott, de Zack Smith a harmad végén előnyből ismét betalált (1-3). A második játékrészből még el sem telt kilenc perc, de már a Nashville vezetett egy góllal (4-3). A harmad végét jelző dudaszó pillanatában már újfent a vendégek vonulhattak pihenőre (4-5).

Az utolsó húsz percben azonban már csak a Predators szerzett gólt, Mattias Ekholm, Barret Jackman és Gabriel Bourque találataival kialakult a 7-5-s végeredmény.

Volt azonban három olyan mérkőzés is, ahol a kapusok voltak a főszereplők. A St. Louis Blues kapuját Jake Allen őrizte hibátlanul a New Jersey Devils ellen, míg Philadelphiában a svájci Reto Berra ért el shootoutot a Colorado színeiben.

Az Aleksander Ovechkin vezette Washington Capitals nem tudta bevenni a detroiti Petr Mrazek ketrecét, ennek is köszönhetően győzött 1-0-ra a Red Wings. A New York Rangers svéd hálóőre, Henrik Lundqvist is hibátlan napot zárt, csapata pedig három góllal jobbnak bizonyult a Carolina Hurricanes együttesénél.

Eredmény – NHL, alapszakasz

Columbus Blue Jackets–Vancouver Canucks 3–5
New Jersey Devils–St. Louis Blues 0–2
New York Rangers–Carolina Hurricanes 3–0
Philadelphia Flyers–Colorado Avalanche 0–4
Detroit Red Wings–Washington Capitals 1–0
Florida Panthers–Calgary Flames 4–3
Tampa Bay Lightning–Buffalo Sabres 1–4
Minnesota Wild–Winnipeg Jets 5–3
Nashville Predators–Ottawa Senators 7–5
Dallas Stars–Toronto Maple Leafs 2–3
Los Angeles Kings–Arizona Coyotes 2–3
San Jose Sharks–New York Islanders 2–4

Címkék: sportnhljégkorong