Sportszakembereket tüntettek ki, mert megérdemelték

Augusztus 20. alkalmából több jeles sportember állami kitüntetést vehetett át. 

Áder János köztársasági elnök megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adott át kitüntetéseket szerdán – számolt be a mob.hu.

 

Kamuti Jenő fogadja Balog Zoltán gratulációját
Fotó: MTI 

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, Dr. Kamuti Jenő, aki honlapunknak úgy nyilatkozott:   

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra ez az díj, mely a sportolóként, sportdiplomataként és orvosként nyújtott teljesítményem elismerése. Mindig is arra törekedtem, hogy örömet okozzak másoknak, a magam eszközeivel jóvá, jobbá tegyem a társadalmat. Ehhez kellő segítséget nyújt a Nemzetközi Fair Play Bizottság, melynek elnöki feladatait hatalmas lelkesedéssel látom el” – fogalmazott a többszörös olimpiai ezüstérmes, világ- és magyar bajnok vívó, főorvos, a Magyar Vívószövetség alelnöke, a Nemzetközi Vívószövetség Orvosbizottsági tagja, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja. 

Példamutató, áldozatos tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat kitüntetésben részesült Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző, olimpiai ezüstérmes kajakozó, aki a mob.hu-nak kiemelte:

„Ötvennyolc éve tevékenykedem a sportágban, és ezalatt szerencsére a sikerek sem kerültek el. Mindig a maximumra törekedtem, sohasem engedtem az elveimből. Sokakkal emiatt nem találtam meg a közös hangot, akikkel viszont igen – nos, ők igen szép eredményeket értek el. Ma már a legtöbb versenyre nem utazom el, de továbbra is a kajak-kenu az életem, igazán az tud kikapcsolni. Nem is tudom, mi lenne velem nélküle!” – fogalmazott a mesteredző.

 

Fábiánné Rozsnyói Katalinnak adja át a díjat Balog Zoltán
Fotó: MTI 

Polgár Judit sakknagymester az augusztus 20-i nemzeti ünnepen megkapta a legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István-rendet.

A szerdai ünnepségen Magyar Érdemrend Lovagkeresztet (polgári tagozat) kapott Hazsik Endre Tivadar magyar bajnok kajakozó, kajak-kenu szakedző, testnevelő tanár, a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület ügyvezető elnöke.

Palotai Károly olimpiai és magyar bajnok labdarúgó, nemzetközi labdarúgó-játékvezető, sportvezető.

Kiss Ferenc, olimpiai bronzérmes, Európa- és magyar bajnok birkózó, edző

Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

Kovács Ferenc olimpiai bronzérmes, magyar bajnok labdarúgó, edző, a Magyar Labdarúgó Szövetség Utánpótlás Tanácsadó Testületének elnöke       

Röck Samu, torna mesteredző, testnevelő tanár, a Magyar Tornasport Halhatatlanjai Klubjának tagja, aki több olimpiai, világ és Európa bajnokot nevelt.