Szépségdíjas gólokkal nyertek az oroszok

A vártnál nagyobb ellenállásba ütközött a címvédő Dánia ellen a hoki-vb-n. Lettország meglepetésre legyőzte Svájcot.

A B csoport meglepetéscsapata, az Egyesült Államok legutóbb legyőzte az orosz válogatottat a csehországi jégkorong-világbajnokságon, ezt a csúfságot Dánia ellen szerette volna kijavítani a címvédő szerda délután. Kisebb meglepetésre a két alapemberét eltiltás miatt nélkülöző északiak kezdtek jobban, de az első harmad második felében helyreállt a „világ rendje”, két bombagóllal – az első emberelőnyből – megnyugtató előnybe került a szbornaja.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Talán túlzottan megnyugodott ettől az orosz nemzeti együttes, nem erőltették meg magukat túlzottan a második játékrészben, egy védelmi hibának köszönhetően Dánia pedig szépíteni tudott. Ugyan a harmad végén Dadonov emberfórban visszaállította a kétgólos különbséget, az orosz védelem a harmadik felvonás közepén is elaludt egyszer, ezt pedig Spelling használta ki, nyílt lett a meccs a hajrá kezdetére.

Oroszország aztán megpörgette az utolsó perceket, ennek pedig egy gyönyörű Mozyakin találat lett a vége, ezzel pedig el is dőlt a találkozó, Taraszenko kicentizett gólja már csak a ráadás volt. Ugyan a végeredmény 5-2 lett, ez nem tükrözi hűen a meccs képét, Dánia nem járt messze a bravúrtól.

Az A csoportban az első három mérkőzését egyaránt elveszítő Lettország meglepetést szállított, ugyanis sikerült legyőzni Svájcot. A lettek már a rendes játékidőben is megnyerhették volna a meccset, de az 59. percben egyenlítettek a helvétek, a ráadásban azonban jött Daugavins és megszerezte övéinek a plusz egy pontot.

Eredmények – A csoportos jégkorong-vb

A csoport:
Lettország – Svájc 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0) – hosszabbításban

B csoport:
Oroszország – Dánia 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)