12 két méter feletti ember egy rakáson szép?

A harmadik negyed végén 79-65-re ment a vendég Miami Heat Milwaukeeban és a pályán csupa lógó orrú hazai játékost láttak a nézők! Ami eztán történt, az a mese kategória.

Elképesztő hajrát nyitott a Bucks, ami arra volt elegendő, hogy az utolsó másodpercekben már csak két pontos hátrányban voltak. A 10,8 másodperccel a vége előtti feldobás után Jared Baylessnek kellett volna egy-egyeznie és két ponttal hosszabbításra mentenie a meccset. Be is tört,  de nem jött össze a kosár. 5,3 másodpercet mutatott akkor az óra, amikor a labda a gyűrűről a kifelé pattan. Zaza Pachulia reflexei működtek remekül, előbb újbeggyel lepattanózott, majd a sarok felé tartó saját lasztiját félig háttal, a pályáról kiesve, 1,3 másodperccel a dudaszó előtt még visszajátszotta Khris Middletonnak. Ő meg az utolsó pillanatban eleresztette a triplavonalon túlról. Ami utána történt, az már az örület kategóriába tartozik: a játékosok egymáson, míg a csarnok “felrobbant”.

Amúgy a ligaelső Golden State 39 év után ismét megnyerte a Csendes-óceáni csoportot az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapján.

NBA, alapszakasz, eredmények:

Detroit Pistons–Toronto Raptors 108–104
Dallas Mavericks–San Antonio Spurs 101–94
Milwaukee Bucks–Miami Heat 89–88
Oklahoma City Thunder–Los Angeles Lakers 127–117
Sacramento Kings–Philadelphia 76ers 107–106
Portland Trail Blazers–Golden State Warriors 108–122