Egy egész ország megőrült a vb-búcsú miatt

Nem viselték jól a pakisztáni szurkolók, hogy nemzeti együttesük kiesett Ausztrália ellen a krikett-világbajnokságon. A mérkőzést köztereken, éttermekben, de még az iskolákban is élőben közvetítették.

Multanban mintegy 50 szurkoló fejezte ki nemtetszését a nemzeti válogatottal szemben, miután az elbúcsúzott a világbajnokságtól. A feldühödött drukkerek televíziókat tettek használhatatlanná, illetve ütőket és különböző krikett felszereléseket égettek.

A nemzeti együttes ráadásul nem “menekülhetett” a látogatottság elől sem, hiszen a mérkőzést a szállodákban, éttermekben, köztereken, de még az iskolában is élőben közvetítették, mindezt hétköznap.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A pakisztániak kiesését a sorozatos rossz döntések idézték elő, bár a krikett elemző, Aaliya Rasheed szerint a sok sérülés volt az együttes végzete.

Azt hiszem, hogy a csapatunk elég jó volt ahhoz, hogy eljusson a negyeddöntőbe, de innen tovább már nem. Ez is szép teljesítmény volt, főleg annak tükrében, hogy rengeteg sérüléssel küszködtünk.”

Pakisztán a legjobbjai nélkül lépett pályára, hiszen Saeed Ajmal, Junaid Khan, Mohammad Hafeez és Mohammad Irfan is hiányzott az ausztrálok elleni meccsről.

A pakisztáni krikett szövetség elnöke megpróbálta megvédeni a játékosokat a szurkolók haragja elől.

A negyeddöntőben mutatott játék kiábrándító volt, de a csapat megmutatta, hogy a végsőkig szeretne küzdeni. Gyengén játszottunk, de azt ne feledjük, hogy a házigazda és egyben a torna favoritja ellen léptünk pályára.