Ez szép: ifjú tehetségeket támogatnak

A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken.

Van az, amikor a tehetség kevés. Mert hiába ügyes, eredményes az ember, ha a továbblépéshez, a tehetség teljes kibontakoztatásához, a versenyeztetéshez, a jobb felszereléshez nincs meg a megfelelő forrás.

A sport terén nekik hozta létre a MOL tehetségtámogató programját. Egészen pontosan azoknak a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákoknak várják a pályázatait (itt), akik országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el eddig és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük.

A pályázat célirányos, eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehet benyújtani 2015. március 31.-ig. A sportolói pályázatokat szakértő zsűri értékeli, a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg legkésőbb 2015. május végéig. 

2014-ben összesen 113 fiatal kapott támogatást 26 millió forint értékben. A támogatottak között találjuk Márton Anna, junior világbajnok kardvívót, Sztankovics Anna úszó londoni olimpikont és Rapport Richárd, a jelenlegi legjobb magyar ifjúsági sakkozót.

Az alapítvány továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2014-ben 15 fiatal sportoló nyert el támogatást összesen további 5 millió forint összegben.