NHL: Sutter edző elbambult

A Los Angeles Kings 1-0-ra nyert az Arizona Coyotes ellen. Az amerikai sajtó a királyok edzőjén, Darryl Sutteren mosolyog.

A címvédő Los Angeles Kings az újonc Andy Andreoff pályafutásának első góljával nyert 1-0-ra a vendég Arizona Coyotes ellen az NHL legutóbbi játéknapján, de a meccs témáját mégsem teljes mértékben az ifjú sportoló gólja szolgáltatja, sokkal inkább a csapat edzője.

Darryl Sutter ugyanis sajátos nyelvjátékot mutatott be a mérkőzés alatt, nyilván ilyen módon próbálta megtalálni a győzelemhez vezető legjobb taktikát. Jelentjük: megtalálta!

A Sutter család mellesleg arról híres, hogy a hét fiúgyerekből hat – Brent, Brian, Darryl, Duane, Rich és Ron – is az Alberta Junior Hockey League-ben, azon belül Red Deer Rustlers csapatánál kezdett hokizni, majd az NHL-ben kötöttek ki. A 70-es-80-as években egyaránt megfordultak a Chicago Blackhawks, és a St. Louis Blues csapatában és közülük négyen – Brian, Duane, Darryl és Brent – már vagy edzői, vagy igazgatói posztot töltenek be a ligában.

A játéknap további érdekességei: Buffalóban szétlövés után nyert 4–3-ra a Washington, a Keleti főcsoportban 2. helyen álló Montreal vereséget szenvedett a 3. Tampa Bay otthonában, míg az Edmonton simán verte meg a Torontót.

NHL, alapszakasz, eredmények:

Buffalo Sabres-Washington Capitals 3-4 – szétlövés után
Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 4-2      
Edmonton Oilers-Toronto Maple Leafs 4-1      
Los Angeles Kings-Arizona Coyotes 1-0