A 16. helynek is lehet örülni

A francia Papadakis-Cizeron páros áll az élen, míg a Moscheni Carolina, Lukács Ádám magyar kettős 16.a jégtáncosok szerdai rövidprogramja után a Stockholmban zajló műkorcsolya Európa-bajnokságon. De örülünk!

A magyarok igazi spanyol hangulatot varázsoltak a jégre, a közönséget már az első lépéseknél megfogták. Egy fiatal, tehetséges, dinamikus pár nagyszerű bemutatkozását látta szerdán a nagyérdemű, egy olyan bemutatkozást, amely kellő alapot és reményt adott jövőbeli sikereikhez.

 
Moscheni Carolina, Lukács Ádám szépen dolgozott a jégen
Fotó: europress 

„Ha röviden összegeznem kellene a tegnapi nap eseményeit, akkor azt mondanám, hogy elégedett vagyok Carry és Ádám teljesítményével” – kezdte értékelését Bálint Csaba szakági igazgató

“Ha bővebben kellene kifejtenem, akkor NAGYON elégedett vagyok, mert junior versenyzőként álltak helyt Európa élmezőnyében, mert rövid táncuk bemutatása után 16-ként bekerültek a legjobb 20 versenyző közé, akik bemutathatják kűrjüket ma, 2014.01.29-én, mert dinamikus rövid táncuk igen nagy tetszést aratott a bírók, a technikai panel és nem utolsó sorban a nézők körében, mert összesen három hét állt rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a szenior jégtánc előírt versenyprogramjára, s ezt becsülettel megtették” – összegzett boldogan a szakember.

Ha ő örül, akkor mi is örülünk és várjuk az esti kűrt.

Műkorcsoly és jégtánc Európa-bajnokság, eredmény:

jégtánc, állás a rövidprogram után:
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 71,06 pont
2. Jelena Ilinyih, Ruszlan Zsigansin (orosz) 69,94
3. Anna Cappellini, Luca Lanotte (olasz) 69,63
16. Moscheni Carolina, Lukács Ádám 51,44

Korábban:
Férfiak, állás a rövidprogram után:
1. Javier Fernández (spanyol) 89,24 pont
2. Szergej Voronov (orosz) 81,06
3. Michal Brezina (cseh) 80,86