Amerikai szuperprodukcióban szerepel a magyar világbajnok

A 12 kategóriában jelölt és 11 Oscar-díjjal jutalmazott Ben-Hur című film újraforgatásán szerepelhet a négyesfogathajtó-világbajnok Juhász László és fia. Velük forgatják a legendás kocsiverseny-jelenetet.
Kapcsolódó cikkek

A dél-olaszországi Materában forgatják újra a filmtörténelem egyik legnagyobb és legsikeresebb produkcióját, a Ben-Hurt. 1984-ben Szilvásváradon egyéniben és csapatban is világbajnok fogathajtónk Juhász László és fia, Ifj. Juhász László kilenc kamionnal, 42 lóval, a szükséges lovászokkal és lószerszámokkal kelt útra, hogy kaszkadőrként és lovasszakértőként részt vegyenek a februárban kezdődő forgatáson.

 
Ifj. Juhász László lesz Ben-hur – a bevállalósságára szükség lesz Olaszországban is
Forrás: http://kecskemet2009.lovasshow.hu/Váraljai János 

A baon.hu az olaszországi indulás előtt érte utol Ifj. Juhász Lászlót, aki elmondta, komoly versenyben nyerték el a szereplés jogát. Egy kaszkadőr barátjával közösen készített fogatós videóval győzték meg a rendezőt és kapták meg a remek lehetőséget.

“A május végéig tartó forgatáson mi csináljuk majd a kocsiversenyeket. A hétvégéink szabadok lesznek, ám én többször hazajövök majd, mert hatvannégy darab szerszámot is le kell gyártatnunk” – válaszolta immár a borsonline.hu kérdésére Ifj. Juhász László.

Az 1959-es, Charlton Heston és Stephen Boyd főszereplésével készült változat szekérversenyének forgatását egy évig készítették elő, öt hétig tartott, 18 szekérrel dolgoztak, és 15 ezer statisztát foglalkoztattak. Akkor is volt magyar érdekeltség a forgatás alatt, mivel a felvételt az úgynevezett második stáb készítette, a magyar származású Andrew Martoni rányításával. 

Az MGM és a Paramount Pictures által újraforgatott mozi bemutatóját 2016 február 26-ra tervezik. A filmet Timur Bekmambetov rendezi, míg Judah Ben-Hurt Jack Huston,  Messalát Toby Kebbell alakítja, de Morgan Freemannek is jutott szerep, mégbedig Ildariné, aki legyőzhetetlen gladiátorrá képzi a zsidó herceget.

Ben-Hurt lipicai, arab, spanyol és andalúz lovakon, míg ellenfelét Messalát nóniuszon láthatjuk majd a filmben. Előbbi fogatát az ifjabb, míg utóbbiét az idősebb Juhász László hajtja majd kaszkadőrként.