Szélvészgyors bajnokkal hosszabbítottak Talmáék

Az olasz Superstock 600-as Honda Kupa idei bajnoka, Alessandro Zaccone két évvel meghosszabbította szerződését a Talmácsi Racingnél.

Zaccone így 2016-ig kötelezte el magát Talmácsi Gábor csapatához. A 15 éves motorsversenyző idén csak a szezon közben csatlakozott a csapathoz a Superbike Világbajnokság betétsorozataként futó FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság futamain Bódis Richárd mellett – írja a talmacsiracing.hu.

 Fotó: talmacsiracing.hu

2014-ben Misanóban 7. helyen ért célbe, de többször is a dobogóért csatázott egy rendkívül erős mezőnyben. Épp ezért döntött úgy Talmácsi Gábor és Schummer Károly csapattulajdonos, hogy hosszabbítanak az olasz motorossal.

“Nagyon örülünk neki, hogy Alessandro újabb két évre elkötelezte magát velünk. 15 évesen a FIM Superstock 600-as Eb-mezőny egyik legfiatalabb tagja volt idén, de egyben az egyik leggyorsabb is, rögtön az első versenyétől kezdve. Év közben csatlakozott hozzánk, de egyből megtaláltuk a közös hangot, és nagyon gyorsan beilleszkedett. Neki és nekünk is ez volt az első évünk ebben a bajnokságban, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy innen csak felfelé vezet az út, és tovább fogunk fejlődni együtt. 2015-ben már a dobogós helyezéseket vesszük célba, és ha minden jól megy, 2016-ban a Moto2-be is együtt léphetünk fel. Egy nagyon jó srácot ismertünk meg a személyében, és száz százalékos a bizalmunk felé. Örülök, hogy ezt most hivatalos formában is sikerült rögzíteni, a szerződés aláírásra került, és együtt folytatjuk tovább a megkezdett úton” – nyilatkozta Talmácsi Gábor.