Nem kell Schmitt! Magyar Zoltánt akarjuk a Nemzet Sportolójának

Első Magyar Zoli 48 százalékkal, a négyszázalékos Schmittre Gedó György is keményen rávert. Megszavaztattuk.
Kapcsolódó cikkek

Csütörtök délután Schmitt Pált választották a Nemzet Sportolói új, 12. tagjának. A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökén kívül sokan mások is rászolgáltak az elismerésre

Olvasóinkat arról kérdeztük, ők kinek adták volna a Nemzet Sportolója kitüntetést.

Fotó: MTI

Bő 12 óra leforgása alatt 5500 voks érkezett, melynek közel felét, a szavazatok több mint 48 százalékát Magyar Zoltán kapta. A kétszeres olimpiai bajnok tornászt a bokszoló Gedó György követi valamivel 10 százalékkal.

Magyar Zoltán kétszer nyert az ötkarikás játékokon, háromszoros világ- és Európa-bajnok. Edzőjével, Vígh Lászlóval számos új technikai elemet dolgozott ki, nevéhez fűződik az orsó, a szökkenő-vándor és a róla elnevezett Magyar-vándor első bemutatása.

Gedó György első jelentős eredménye az 1969-ben Bukarestben szerzett Európa-bajnoki cím, amit az 1971. évi madridi Európa-bajnokságon is meg tudott védeni. A magyar küldöttség tagja volt az 1968. évi mexikóvárosi, az 1972. évi müncheni, az 1976. évi montreali és az 1980. évi moszkvai olimpiai játékokon. Az 1972. évi olimpián bajnoki címet nyert, megszerezve ezzel a nyári olimpiák történetének 101. magyar aranyérmét.

Szavazásunkon Schmitt Pál a voksok 4 százalékát gyűjtötte be.