Ők is kaphatták volna a Nemzet Sportolója címet

Csütörtök délután Schmitt Pált választották a Nemzet Sportolói új, 12. tagjának. A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökén kívül sokan mások is megérdemelték az elismerést.
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál kétszeres olimpiai és világbajnok csapatban, de egykoron kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar sportolóknak is odaítélhették volna volna a címet. A 444.hu összegyűjtötte, ki az a tíz ember, akit szintén a Nemzet Sportolójának választhattak volna.

Dr. Fenyvesi Csaba vívó ugyanabban a csapatban nyert olimpiai aranyakat, amelyikben Schmitt, viszont ő egyéniben is diadalmaskodott 1972-ben. Később orvosi pályát kezdett, majd Amerikában egy rákkutató intézet orvos-igazgatója lett. 

Schmitt Pál óriási megtiszteltetésnek nevezte a döntést
Fotó: MOB

Ott van például Szőke Kató úszónő is, aki kétszeres olimpiai bajnoki címe mellett kétszeres Európa-bajnok is. Említhetjük Faragó Tamást, Szívós Istvánt és Csapó Gábort is, hisz ők mindhárman olimpiai, világ- és Európa-bajnokok vízilabdában.

Hegedűs Csaba birkózásban ért el aranyat az ötkarikás játékokon, emellett világbajnok és kétszeres Európa-bajnok. Magyar Zoltán szintén méltán érdemelte volna ki a címet, hisz igazi tornász legenda: kétszeres olimpia bajnok, háromszoros világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, egy elemet is neveztek el róla lólengésben.

A jelöltek sora pedig még nem ért véget. Gedó György bokszoló, Németh Miklós gerelyhajító és Török Ferenc öttusázó szintén nyert olimpiát, mi több, utóbbi kétszer is felállhatott a dobogó legtetejére.

Schmitt Pált csütörtökön választották a Nemzet Sportolói új tagjának.

Ön szerint ki érdemelné meg a Nemzet Sportolója címet?