Újoncok a vízilabda-válogatottban

Benedek Tibor kihirdette új keretét, amellyel a debreceni All Star mérkőzésre, és leginkább a szlovákok elleni Világliga-selejtezőre készül. Három újonc a keretben és egy negyedik fiatal, aki eddig kevés szerepet kapott.

Német Toni és Mezei Tamás személyében két fiatal centere lesz a magyar válogatottnak, a 17 éves Manhercz Krisztián először került a felnőttkeretbe, mellettük az egri Lőrincz Bálint kapta meg a lehetőséget – olvasható a waterpolo.hu oldalon



Manhercz Krisztián is meghívót kapott

Fotó: MTI 

“Természetesen vannak, akik a keret közelében voltak eddig is, vagy meghívást kaptak edzésre, a bő keretbe, őket továbbra is figyelemmel kísérem. Azt is el kell mondanom, hogy vannak, akik jobban játszottak a bajnokság első fordulójában, mint a behívottak közül néhányan, akár az OSC, akár az Eger csapatában, de van egy forgatókönyv, egy felállított menetrendem, amit kialakítottam, és ahhoz tartom magam” – mondta a kapitány.

Azt is hozátette Benedek Tibor, hogy a két új centert akkor kipróbálta volna, ha Hárai Balázs nem küzd sérüléssel.

Ami a november 16-i, All Star mérkőzést illeti:

“Egy gálameccs mindig akkor sikerül jól, ha a csapatok komolyan veszik, így én is azt szeretném, s ezt Dénessel meg is beszéltem, hogy ez egy hasznos mérkőzéssé váljon. S ne feledjük, az olimpiai bajnokok közül többen még aktívan játszanak, ez is erősítheti a mérkőzés komolyságát” – így Benedek Tibor.

A magyar válogatott kerete:

Nagy Viktor, Decker Attila – kapusok

Szivós Márton, Lőrincz Bálint, Erdélyi Balázs (mind Eger), Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Mezei Tamás (mind Szolnok), Gór-Nagy Miklós (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Német Toni (Vasas) – mezőnyjátékosok