A fél csapatot kicselezte, mielőtt gólt lőtt

Vlagyimir Taraszenko, a St. Louis Blues jégkorongcsapatának játékosa ismét hallatott magáról az NHL-ben.

Az észak-amerikai jégkorongbajnokság magyar idő szerint péntek hajnali játéknapján a Blues hazai pályán fogadta a New Jersey Devilst. A St. Louis már 3-0-ra és 4-1-re is vezetett, innen tudta szorossá tenni az összecsapást a Devils, de a vége 4-3-as hazai győzelem lett – ez volt a Blues hetedik sikere zsinórban.

A találkozó első találatát az a Vlagyimir Taraszenko szerezte, aki a napokban az év egyik legszebb gólját lőtte. Az orosz játékos most sem aprózta el, három védőt, majd a kapust is kicselezte, mielőtt kipúpozta volna a hálót.

Videó – Vlagyimir Taraszenko újabb látványos gólja:

A Pittsburgh Penguins is megállíthatatlanul robog, zsinórban hatodik győzelmét könyvelte el a csapat. Ezúttal a Winnipeg Jets otthonában rávezetések után lett meg az újabb siker.

A legutóbb 2011-ben Stanley Kupa-győztes Boston Bruins megszakítás nélkül 13. alkalommal verte az Edmonton Oilerst, amely 2000. október 17-e óta képtelen nyerni riválisa ellen. A Boston 2 perc 34 másodperc alatt háromszor volt eredményes, s az Edmonton sorozatban negyedszer kapott ki.

A Dallas Stars még rosszabb formában van: a mostanival együtt megszakítás nélkül hatodszor vonult le vesztesen a jégről.

A játéknapot egyetlen kapus, az ottawai Craig Anderson úszta meg kapott gól nélkül, neki ez volt NHL-es pályafutása 28. nullára megnyert találkozója.

A címvédő Los Angeles Kings szétlövés után kapott ki a vendég New York Islanderstől, amely 2003. február 15. óta először győzött a kaliforniaiak otthonában.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Boston Bruins-Edmonton Oilers 5-2
Philadelphia Flyers-Florida Panthers 4-1
Ottawa Senators-Minnesota Wild 3-0
Tampa Bay Lightning-Calgary Flames 5-2
St. Louis Blues-New Jersey Devils 4-3
Winnipeg Jets-Pittsburgh Penguins 3-4, szétlövés után
Dallas Stars-Nashville Predators 2-3
Colorado Avalanche-Toronto Maple Leafs 4-3, szétlövés után
Los Angeles Kings-New York Islanders 1-2, szétlövés után
San Jose Sharks-Vancouver Canucks 2-3