Elrontották LeBron James visszatérését

Nem sikerült fényesen a Miamival két aranygyűrűt nyert LeBron James visszatérése Clevelandbe, csapata ugyanis otthon szenvedett ötpontos vereséget a New York Knickstől az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján.

Amikor LeBron James és Carmelo Anthony farkasszemet néz a pályán, abból többnyire valami jó sül ki – a két sztárjátékos egymást szokta „túllicitálni” a teljesítményével. Magyar idő szerint pénteken hajnalban csak egyiküknek ment jól a játék, méghozzá a vendég New York Knickst erősítő Anthonynak, aki 25 pontjával segítette győzelemhez övéit a Cleveland Cavaliers otthonában.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Cavshez a nyáron visszatérő Jamesnek a találkozó elejétől kezdve nem ment jól, végül 15 mezőnykísérletéből csak öt volt sikeres, 17 ponttal zárt – öt lepattanó és négy assziszt, no meg nyolc (!) eladott labda társaságában. Kyrie Irving 22, Kevin Love 19 pontot tett fel a táblára.

„Speciális, nagyszerű este volt, de azért örülök, hogy már vége” – mondta James, akit egész Cleveland ünnepelt a vereség ellenére is.

Az egy dolog, hogy az Oklahoma City Thunder elveszítette a Los Angeles Clippers elleni rangadóját, ez benne van a pakliban. Ugyanakkor újabb húzóember dőlt ki a sorból, Russell Westbrook keze ugyanis eltört, amikor egy lepattanóért csatázott, egyelőre nem tudni mennyit hagy ki. Mint ismert, Kevin Durant lábtörés miatt nem áll csapata rendelkezésére.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Cleveland Cavaliers-New York Knicks 90-95
Orlando Magic-Washington Wizards 98-105
Minnesota Timberwolves-Detroit Pistons 97-91
Dallas Mavericks-Utah Jazz 120-102
Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder 93-90

Videó – A Cleveland veresége:

Videó – Russell Westbrook sérülése: