Dujshebaev: A győzelem a legfontosabb

A kézilabda-válogatottnál debütáló szakember szerint nem becsültük le ellenfelünket, mégis megszenvedtünk.

Ahogyan arról szerda este beszámoltunk, a magyar férfi-kézilabdaválogatott Miskolcon gyűrte le Portugáliát az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitányán. A mieink az első félidőben négygólos előnyt dolgoztak ki (19-15), azonban a második felvonásban akadozni kezdett a magyar gépezet, így megesett, hogy hárommal is vezettek a luzitánok. A végén aztán Császár gólja és egy portugál baki a segítségünkre volt, így ha a vártnál nehezebben is, de meglett a győzelem (31-30).


Császár Gábor tör kapura
Fotó: MTI 

„Mondtam a meccs előtt, hogy Portugáliát nem szabad alábecsülni. Nem is tettük, mégis megszenvedtünk a sikerért. A győzelem a legfontosabb, de a második félidőben nehéz perceket éltünk át, amikor háromgólos hátrányból kellett fordítanunk” – értékelte a látottakat a Nemzeti Sportnak Talant Dujshebaev, aki ezen az összecsapáson debütált a magyar válogatott kispadján.

„Nagyon el vagyok keseredve, mert nem érdemeltünk vereséget. Mindent megtettünk a sikerért, ötgólos hátrányból fordítottunk plusz háromra, de ez is kevés volt. A közönség sokat segített a magyaroknak, akiknek a végén szerencséjük is volt. A vereség dacára elégedett vagyok a csapatommal” – mondta szintén a sportnapilapnak Rolando Freitas, a portugálok vezetőedzője.

A mieink legközelebb vasárnap lépnek pályára az Eb-selejtezőben, a magyar válogatott Kijevbe látogat.

Eredmény – 5. selejtezőcsoport, 1. forduló

Magyarország-Portugália 31-30 (19-15)
gól: Császár 5/2, Gulyás 5, Nagy K. 5, Balogh 4/3, Ilyés 3, Ancsin 3, Bánhidi 2, Bodó 2, Iváncsik 1/1, Varsandán 1, illetve Rocha 9, Solha 7/3, Duarte 6, Spinola 4, Portela 2, Magalhaes 1, E. Silva 1

A további program:

1. forduló:
Oroszország-Ukrajna – az ukrán politikai helyzet miatt április 28-ra halasztva

2. forduló:
Ukrajna-Magyarország, vasárnap, 17.00, Kijev Portugália-Oroszország, vasárnap 17.00, Vila Nova de Gaia

3. forduló (2015. április 29-30.):
Oroszország-Magyarország
Ukrajna-Portugália

4. forduló (2015. május 2-3.):
Magyarország-Oroszország
Portugália-Ukrajna

5. forduló (2015. június 10-11.):
Portugália-Magyarország
Ukrajna-Oroszország

6. forduló (2015. június 13-14.):
Magyarország-Ukrajna
Oroszország-Portugália