Deutsch Tamás akadémiát alapított

A Brüll Alfréd Akadémia elindításaismét innovatív lépés a Magyar Testgyakorlók Köre részéről, amivel új útra kiván lépni az utánpótlás-nevelésben.

Brüll Alfrédot, az európai műveltségű sportembert és iparmágnást, 1905-ben választották a Magyar Testgyakorlók Köre elnökévé, és közel 40 évig állt az egyesület élén. Vezetése alatt vált az 1888-ban alapított klub a magyar sport egyik meghatározó egyesületévé.

Egy keddi bejelentés szerint a minőségi képzést eztán akadémia keretei között valósítja meg a klub – hogy ez a jövőben is így legyen. A magas színvonalú utánpótlás-nevelő programot önálló vezetéssel, jogosítványokkal és kötelezettséggel járó keretek között biztosítja az MTK, és az új intézményt Brüll Alfréd Akadémiának nevezi.

Az MTK Brüll Alfréd Akadémiájának célja, hogy az egyesület saját akadémiai tehetséggondozási rendszeréből kerüljenek ki azok a sportolók, akik felnőtt versenyzőkként a kék-fehér klub színeiben eljutnak majd a világsikerig, akár az olimpiai bajnoki címig.

Az Akadémia elnöke: dr. Deutsch Tamás, igazgatója pedig dr. Szabó Tamás, míg a szakmai tanácsadó testületben olyan szaktekintélyek foglalnak helyet, mint Killik László, Garami József, Pézsa Tibor vagy épp Szőcs Bertalan. A 2014-es akadémiai programban hat sportág – vívás, taekwondo, sakk, ökölvívás, rg, kajak-kenu –  22 sportolója vesz részt.