A 2018-as olimpiára is nehéz lesz kijutni

A magyar jégkorong-válogatottnak bravúrok sorát kellene bemutatnia ahhoz, hogy kijusson Dél-Koreába, a téli olimpiára.

2018-ban a dél-koreai Pjongcsangban rendezik majd a téli olimpiát. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a héten úgy döntött, hogy a házigazda alanyi jogon ott lehet a tornán, ez pedig egy picit megkavarja az eddigi selejtezős menetrendet.

A jegkorongblog.hu szerdai cikkéből kiderül, hogy míg eddig a világranglista első kilenc helyezettje jutott ki automatikusan a 12 csapatos eseményre, addig most majd csak az első nyolc. A 2018-as olimpiára a kvalifikáció azt követően kezdődik majd, hogy a 2015-ös világbajnokság után kialakult a világranglista.

Mivel a ranglista első nyolc helyezettje, valamint a rendező Dél-Korea biztosan ott lesz az ötkarikás játékokon, így három kiadó helyre pályáznak majd a csapatok, amihez egy háromlépcsős selejtezőcsoport vezet. A jelenleg 19. magyar válogatott úgy fest, hogy előselejtezőt rendez, jelenlegi állás szerint Nagy-Britannia, Hollandia és Horvátország lenne a mieink ellenfele.

Ha továbbjutnánk, akkor 2016 augusztusában lenne az utolsó selejtezőkör, ahol már nagyon erős ellenfeleket kapnánk és az olimpiára való kijutás egy kisebbfajta csodával érne fel.