Babos brékhátrányból fordítva nyert

A 8. helyen kiemelt Babos Tímea három játszmás mérkőzésen győzött Romina Oprandi ellen a 250000 dolláros quebeci WTA-verseny első fordulójában.

Babos Tímea találkozója 1 óra 37 percig tartott és továbbjutását igazán nem nevezhetjük sima ügynek… A 23 perces első szettben pedig minden úgy tűnt, nem lesz itt gond. Babos remekül adogatott és fogadott és 5:1 után 30-ra hozta adogatását, ezzel a játszmát is – számolt be a babostimea.hu oldal.

A 32 perces második szettben Oprandi már sokkal jobban figyelt a szerváira, bréklabdához sem „engedte” ellenfelét, ellenben 4:3 után elvette Babos adogatását, majd 15-re hozta adogatását, így egyenlített.

A döntő szett elején Babos gémlabdáról elveszítette adogatását, majd a svájci játékos hozta a sajátját és 2-0-ra elhúzott. A 21 éves magyar játékos azonban nem adta fel, szépített, majd 2:1-nél 30-ra nyerte el ellenfele adogatását. Oprandi azonban a következő gémben újra brékelőnybe került, majd újabb két sikeres Babos gémet követően végleg eldőlt a mérleg nyelve a magyar lány felé.

Babos következő ellenfele a világranglista 80. helyén álló 32 éves Mirjana Lucic-Baroni lesz

COUPE BANQUE NATIONALE (250000 USD, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ

Babos Tímea (8.)-Romina Oprandi (svájci) 6:1, 3:6, 6:4