Djokovic óriási küzdelemben verte Murray-t

A szerb világelső négy szettben győzte le brit ellenfelét az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open negyeddöntőjében. Kei Nishikorival találkozik a legjobb négy között. 96 év után van újra japán teniszező az elődöntőben.

Novak Djokovic és Andy Murray is azt mondta kettejük negyeddöntője előtt, hogy hatalmas csatára van kilátás és a két teniszező nem is okozott számunkra csalódást: gigászi küzdelem döntött a továbbjutásról. Az első két szettben is csak a rövidítés döntött, a nyert játszmák tekintetében pedig 1-1-re álltak a felek.

A harmadik felvonásban aztán a világelső Djokovic meglepően simán nyert 6-2-re, így a nyolcadik helyen rangsorolt Murray a meccsben maradásért küzdött a negyedik szettben. Nagyot csatáztak a játékosok a negyedik játékrészben is, 5-4-ig mindenki hozta a saját szerváját, majd a szerb elvette ellenfele adogatását és ezzel megnyerte az összecsapást. A találkozó 3 óra 32 percig tartott.


Így örült a továbbjutásnak Djokovic
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első helyen kiemelt Djokovic ellenfele a japán Kei Nishikori lesz. Az ázsiai játékos a harmadikként rangsorolt Stanislas Wawrinkával csapott össze a legjobb négy közé jutásért és öt szettben, 4 óra 15 perc alatt diadalmaskodott.

Utoljára 1918-ban, azaz 96 évvel ezelőtt játszott japán férfi játékos elődöntőt a US Openen, akkor Kumagae Icsija vitte véghez ezt a bravúrt.

Arról már írtunk, hogy Jekatyerina Makarova karrierje során először jutott be egy Grand Slam-torna elődöntőjébe. Nos, az orosz hölgyre komoly kihívás vár majd a legjobb négy között, mivel a Flavia Penettát simán legyőző világelső, a hazai pálya előnyét is élvező Serena Williams lesz a következő ellenfele.

Eredmények – US Open, negyeddöntők

Férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) – Murray (brit, 8.) 7-6 (7-1), 6-7 (7-1), 6-2, 6-4
Nishikori (japán, 10.) – Wawrinka (svájci, 3.) 3-6, 7-5, 7-6 (9-7), 6-7 (7-5), 6-4

Nők:
Williams (amerikai, 1.) – Penetta (olasz, 11.) 6-3, 6-2
Makarova (orosz, 17.) – Azaraneka (fehérorosz, 16.) 6-4, 6-2