Meggyilkolhatták az olasz bringást

Fordulat állt be a tíz évvel ezelőtt elhunyt Marco Pantani halálának ügyében.

Marco Pantani tíz éve halt meg, az olasz La Gazzetta dello Sport friss értesülései szerint azonban újra kivizsgálták a halálesetet és elképzelhető, hogy nem gyógyszer-túladagolás, hanem gyilkosság okozta a tragédiát.

Az 1998-as Tour de France-győztes Pantani 2004. február 14-én Riminiben hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között. Az akkori álláspont szerint túladagolta magát antidepresszánsokkal, valamint kábítószerekkel, ami ödémát okozott a tüdejében és az agyában is, így, ha nem is tudatosan, de öngyilkos lett.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A „kalóz” becenevű, 1998-ban a Giro-t is besöprő olasz versenyző ügyét  most újra elővette a rimini ügyészség, de most már gyilkosság miatt nyomoznak – írja a Gazzetta. A lap értesülései szerint egy férfi ment be reggel Pantani szobájába, megütötte a sportolót, majd arra kényszerítette, hogy vízben feloldott kokaint igyon. Állítólag találtak is egy vizesüveget a szobájában a halála után, de azt sosem vizsgálták meg és ujjlenyomatot sem vettek róla.

Az olasz kerékpáros szülei sosem hittek abban, hogy fiúk öngyilkos lett, ezért is kérték az ügy újbóli felülvizsgálatát.