Murraynek kedvez a wimbledoni kiemelés

A címvédő brit teniszező harmadik kiemeltként ismételheti meg tavalyi sikerét a hétfőn kezdődő wimbledoni tenisztornán. Babos Tímea és partnere a 14. kiemelt a párosok versenyében.

Tavaly Andy Murray simán, három szettben legyőzte a 2011-es wimbledoni győztes Novak Djokovicot. Idei formáját tekintve aligha fogja megvédeni címét – még egy tornát sem nyert ebben az évben – azonban a hazai közönség és a tavalyi menetelés óriási önbizalmat adhat számára.

Bár Murray a világranglistán az ötödik helyet foglalja el, mégis harmadik kiemeltként játszhat. Mindezt annak köszönheti, hogy a Wimbledon az egyetlen a négy Grand Slam közül, mely nem a világranglista-helyezések, hanem az elmúlt évek füves pályán nyújtott teljesítményei alapján osztályozza a résztvevőket.

Így fordulhatott például az is elő, hogy a harmadik helyen álló Wawrinka csak az ötödik kiemelt lett. Murray számára biztossá vált tehát, hogy a három legerősebb ellenfelével nem kell mérkőznie az elődöntőig.

A három évvel ezelőtti győztes Djokovic az első, míg a két héttel ezelőtt 14. Grand Slam-győzelmét arató Nadal a második kiemelt a küzdelemben.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ami a hölgyek versenyét illeti, ott a világelső Serena Williams az első kiemelt. Az amerikai játékos mögött a kínai Li Na és az utóbbi időben bravúrt bravúrra halmozó román reménység, Simona Halep következik a sorban. A nemrég a Roland Garrost megnyerő Marija Sarapova az ötödik helyről várja a tornát.

A párosok versenyében Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic a 14. kiemeltként vág neki párosban a hétfőn elrajtoló wimbledoni teniszbajnokságnak.

2014-es kiemelések Wimbledonban

Férfiak:
1. Novak Djokovic
2. Rafael Nadal
3. Andy Murray
4. Roger Federer
5. Stanislas Wawrinka
6. Tomas Berdych
7. David Ferrer
8. Milos Raonic
9. John Isner
10. Kei Nishikori

Nők:
1. Serena Williams
2. Li Na
3. Simona Halep
4. Agnieszka Radwanska
5. Marija Sarapova
6. Petra Kvitova
7. Jelena Jankovic
8. Victoria Azarenka
9. Angelique Kerber
10. Dominika Cibulkova