Iránnal működhet együtt a MOB

Sportegyüttműködésről, edzőtáborozási lehetőségekről és sportdiplomáciai kapcsolatokról tárgyaltak a Magyar és az Iráni Olimpiai Bizottság vezetői szerdán Budapesten.

A MOB tájékoztatása szerint a vendégek a magyar sportirányításról és a Magyar Olimpiai Akadémiáról is tájékoztatást kaptak.

“Örülök, hogy felébresztjük az iráni-magyar sportkapcsolatokat. Ez a tárgyalás az első lépés, hamarosan mindkét fél írásban is rögzítheti a jövőre vonatkozó elképzeléseit, a további konzultációk után együttműködési megállapodást is köthetünk” – fogalmazott Szabó Bence, a MOB főtitkára, aki kiemelte, hogy szívesen tanulnak más nemzetektől is.
Kiomarsz Hasemi, az Iráni Olimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta: szívesen látnának Iránban magyar vívó, úszó és kajak-kenu szakembereket, ők pedig saját sikersportágaikból, a küzdő- és erősportágakból tudnának edzőket küldeni Magyarországra.

Fotó: mob.hu

Hozzátette: a cél, hogy mindkét országnak eredményeket hozzon a közös munka. Az első lépésként a lehetőségek feltérképezését jelölte meg. Véleménye szerint kiemelt jelentősége lehet a kölcsönös edzőtáboroztatásnak, az edzők meghívásának.

Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója jelezte, hogy a MOB-nak több országgal – Japánnal, Ausztráliával, Szerbiával, Macedóniával, Vietnammal és Tajvannal – van együttműködése, és előkészítés alatt van a Marokkóval való együttműködés is.

A delegáció csütörtökön a tatai edzőtáborban tesz szakmai látogatást.