Szuper magyar eredmények a tavaszi online pókervébéről

Két magyar játékos is nagy pénzt szakított a PokerStars tavaszi versenysorozatán, blackDonii 55 ezer, míg probirs 29 ezer dollárral lett gazdagabb.

Vasárnap kezdetét vette a Spring Champsionhip of Online Poker a PokerStarson, melynek első napjaiban máris két fényes magyar siker született – írja a Poker.hu.

Az online póker második legnagyobb versenysorozatának is szokták hívni a SCOOP-ot, mely gyakorlatilag a nyári Las Vegas-i világbajnokság előtti utolsó próbája a profi pókereseknek.

A magyar játékosok rendre nagy erővel vetik bele magukat a küzdelmekbe, évről-évre kitűnően szerepelnek, így nem csoda, hogy idén is remek rajtot vettek.

Bár az első napon még nem született kiemelkedő eredmény, hétfőn „blackDonii” révén összejött egy finálé a 700 dolláros, rebuyos No Limit Hold’em eseményen. A magyar játékos 659 fő között jutott el egészen az ötödik helyig, amiért 55 ezer dollár ütötte markát.

Szintén egy hétszáz dolláros tornán jött össze a következő nagy eredmény, mégpedig a magyar online tornajátékosok fenegyerekétől, „probirs”-től, aki a Heads Up bajnokságon jutott el egészen az utolsó előtti párbajig, ahol a későbbi győztes portugál „RuiNF” állta útját.

„Probirsvégül a negyedik helyen zárt, mely nagyszerű teljesítmény, tekintettel arra, hogy ez az egyik legnehezebb tornája a versenysorozatnak. A magyar játékos 29 ezer dollárt tehetett zsebre.