Szivós Márton: Nem hittem el!

A világbajnok vízilabdázó elmondta, semmi jele nem volt annak, hogy súlyos problémája lenne.


Fotó: MTI

Szivós Márton múlt hét pénteken, a Vasas–Szeged mérkőzés negyedik negyedében lett rosszul. A sportembert kórházba szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnal műtétet hajtottak rajta végre. A válogatott vízilabdázó szerda reggel mosolyogva távozott a klinikáról, este pedig telefonon beszélgetett Czollner Gyulával és Balogh Tamással, a Sportklub Dodszem c. műsorában.

„Amikor az eset történt, akkor nem féltem, mert azt hittem, hogy ez egy húzódás, vagy becsípődés, nem gondoltam volna, hogy köze van a szívemhez. Utána egy lelet alapján közölték velem mi a probléma, és nem hittem el. A filmekben ilyenkor össze szoktak esni, én meg saját lábamon mentem be a kórházba, igaz fájt a mellkasom és a hátam, de nem volt semmi olyan jel számomra, hogy ilyen súlyos probléma lehet, megijedtem nagyon” – mondta a 32 éves világbajnok vízilabdázó.

Szivós két hét múlva kezdi a rehabilitációs edzéseket, amit egy hónapon keresztül folytat. A hatodik hét után komolyabb vizsgálatokon vesz részt, ahol kiderül, hogy bekerülhet-e az Európa-bajnokság keretébe, vagy csak ősszel folytathatja a versenyzést.

Videó – A teljes beszélgetés: