Dobj egy macit! – idén is

Az április Hoki Gálán az eddigi rekord megdöntése a cél. 2011-ben 6870 plüssállatot sikerült összegyűjteni.


Fotó: MTI

Áprilisban nemzetközi jégkorongtornát rendez Magyarország a budapesti Papp László Sportarénában, Ausztria és Szlovénia, azaz két leendő ellenfél ellen készül Rich Chernomaz legénysége a divízió I-es világbajnokságra. Az idei vb-t Dél-Koreában rendezik, méghozzá április 20. és 26. között, a már említett két együttes mellett a házigazda, Japán és Ukrajna lesz a mieink ellenfele.

Visszatérve az áprilisi, budapesti tornára, az első összecsapáson, április 12-én, szombaton Ausztria ellen (a szlovénokkal másnap játszunk – a szerk.) ismét lesz „Dobj egy macit!” akció. Ezúttal azonban nem az első magyar gól után, hanem a végső dudaszót követően lehet a pályára reptetni a plüssállatokat, melyek ismét számos gyermekkórház, gyermekotthon és óvoda lakóihoz jutnak el.

Az eddigi rekord a 2011-es világbajnokságon jött össze, akkor 6870 maci landolt a jégen.

Játékot is hirdet a hokiszövetség

A Magyar Jégkorong Szövetség játékra invitálja a szurkolókat. A válogatottnak saját tervezésű korongon lehet üzenni, a legjobbak pedig díjat nyernek, melyek közül kétség kívül a legértékesebb egy kétszemélyes út Dél-Koreába, a világbajnokságra!

Részletek az MJSZ honlapján.