Hegedűs 18 millió forintot kaszált Koppenhágában

A fiatal magyar játékos a második helyen végzett az Unibet Open Koppenhága versenyén, ezért 80 ezer dollárt, nagyjából 18 millió forintot kapott.

Múlt héten rendezték az Unibet Open Koppenhága főversenyét, melyen közel volt a magyar győzelem, de végül Hegedűs Emilnek be kellett érnie a második hellyel – írja a Poker.hu.

Csütörtökön kezdődött az Unibet Open 1 500 dolláros versenye a dán fővárosban, Koppenhágában. A teltházas torna végül 406 játékost vonzott, akik 545 ezer dollárral járultak hozzá a nyereményalaphoz. Összesen 45 főt díjaztak, az elsőnek nagyon szép summát 116 ezer dollárt tettek félre.

A mezőnyben egyetlen magyar játékos tűnt fel, ő viszont elképesztő menetelésbe kezdett. Hegedűs Emil a kilencedik legtöbb zsetonnal jutott a második, már kieséses szakaszt jelentő folytatásra, ahol szintén jól ment neki a játék, folyamatosan az első pozícióért volt harcban.

A második napon végül 14 főre csökkent a játékosok száma, a magyar zsugás a harmadik helyről várhatta a döntő napot. Itt már nem babra ment a játék, minden egyes rossz döntésnek súlyos ára volt, szerencsére a magyar játékos bírta a strapát, és a kilencfős döntőbe is bejutott.

Itt szolid játékkal képviselte magát, végül ő búcsúztatta az ötödik és a harmadik helyezettet is, és máris a párbajban találta magát a dán Frederik Brink Jensen ellen.

Bár nála volt az előny, ellenfele hamar fordítani tudott, és sajnos innen már nem is adta ki kezéből a bajnoki cím sorsát, nem sokkal később eldöntötte a párharcot. Az A-Q-J lapokat tartalmazó flopon kerültek allin, Hegedűsnél A-7 top pár, a Jensennél Q-J két pár volt, ami a turn hetes után elgyengült, de a river dámával visszaerősödött fullra, így Hegedűs alulmaradt.

Bánkódnia így sem kell azonban, ugyanis 80 200 dollárt, azaz 18 millió forintot nyert, míg Jensen 116 500 dollárral gazdagodott.