Megállíthatatlanul robog a Boston

A Bruins jégkorongcsapata hazai környezetben győztes le a Phoenix Coyotest az NHL-ben. Ez volt a csapat zsinórban hetedik győzelme.

Egy nappal azt követően, hogy a Boston idegenben legyűrte a nagy rivális Montréal Canadienst, a Bruins csapatának már hazai pályán volt jelenése, méghozzá a nyugaton rájátszásba igyekvő Phoenix Coyotes ellen. A vendéglátó jól kezdett, az első harmadban két gólt szerzett és mivel arizonai oldalról csak egy találat volt erre a válasz, 2-1-re nyert a Boston, amely zsinórban a hetedik sikerét aratta és átvette a vezetést a Keleti főcsoportban.


Az első gólt szerző Zdeno Chara és a “haverok”
Fotó: Europress Fotóügynökség

Nyugaton a San José Sharks menetel. A „cápatámadás” legújabb áldozata a Columbus volt, amely kétszer is vezetett, majd miután a vendégek fordítottak, a Blue Jackets még hosszabbításra mentette a meccset. A ráadás öt percben nem született meg a döntés, így jöhettek a rávezetések, Joe Pavelski ütötte be a Sharks sikerét jelentő találatot. Ez volt a San José negyedik győzelme zsinórban.

A ligautolsó Buffalo ellentétes utat jár be, a Szablyások már negyedszer zakóztak egyhuzamban, tovább növelve esélyeiket az 1/1-es választás jogára a drafton.

A Toronto Maple Leafs Mason Raymondnak a harmadik harmadban lőtt emberhátrányos góljával győzött 3-2-re a Los Angeles Kings otthonában. A 2012-ben Stanley Kupa-győztes kaliforniai alakulatnak ezzel megszakadt a nyolc győzelemből álló sorozata. A kanadai együttes az utóbbi öt meccsén négyszer diadalmaskodott.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Los Angeles Kings-Toronto Maple Leafs 2-3
Boston Bruins-Phoenix Coyotes 2-1
Columbus Blue Jackets-San Jose Sharks 3-4, szétlövés után
Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 4-2
Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 5-4
St. Louis Blues-Edmonton Oilers 6-2
Minnesota Wild-New York Rangers 2-1Doboz szövege

Videó – Ezzel a győzelemmel ugrott élre a Boston: