Kilóra megvennék a törökök a magyar tehetséget

Szabó Franciska 22 éves cselgáncsó sportága egyik legnagyobb tehetsége. Sok pénzért csábítják, de ellenáll. Egyelőre mindenképp.

Egy kis adalék, hogy mennyire fontos a nagyvilágban a sport és az eredményesség. A cselgáncs-válogatott 70 kilós versenyzőjéért, Szabó Franciskáért bejelentkeztek a törökök – számol be a borsonline. A 22 éves egerági lányt harmadik hónapja bombázzák a törökök ajánlatokkal. Már arra is rávették, hogy a Galatasaray színeiben a török csapatbajnokságon négy meccset megvívjon.

Az U23-as Eb-aranyérmes magyar klasszis a német Mönchengladbach színeiben nyolc Bundesliga-meccset vívott, s valamennyit ipponnal nyerte. Itt keltette fel a törökök figyelmét.

Szabó Franciska inkább marad
Fotó: MTI

“Három hónapja kerestek meg először. Ha hazát cserélnék, és a következő olimpián aranyérmet nyernék, egymillió dollár prémiumot garantálnak, de én maradok magyar, mert az apukám a világ legjobb trénere. Inkább élek Egerágon, semmint Isztambulban” – nyilatkozta a tehetséges versenyző a borsonline kérdésére.

Szabó tehetségét a Gerevich Alapítvány 150 ezer forint havi támogatással ismeri el. A török olimpiai bizottság 300 ezer euró jutalmat fizet az olimpiai bajnokainak. Franciskának egyéni szponzort és klub jutalmat is garantálnának és mindezt egészítenék ki egy nagy értékű medállal győzelem esetén.