Finnországot is legyőzte a címvédő Kanada

A hosszabbításban dőlt el a rangadó a Szocsiban zajló téli olimpiai hokitornáján.

Finnország és Kanada is megnyerte két korábbi mérkőzését a Szocsiban zajló téli olimpián, vasárnap pedig egymással meccselt a két hokinagyhatalom az utolsó csoportmeccsen. A 14. percig kellett várni az első gólra, ekkor Drew Doughty ragasztott bombagólt Tuukka Rask kapujába emberelőnyből.

A második harmad kanadai fölényt és kevés kapuralövést hozott, egy gólt azonban így is, Tuomu Ruutu piszkált bele a kapu előtt egy erősen belőtt korongba. A harmadik harmadban főleg a kanadaiak próbálkoztak, rendesen felborult a pálya, azonban döntés nem született, következhetett a ráadás.

Ezúttal nem jutottak el a csapatok a szétlövésig, mint az Oroszország – USA, majd az Oroszország – Szlovákia mérkőzéseken, Doughty a hosszabbítás harmadik percében nyerte meg a címvédőnek a meccset.


Drew Doughty védő létére duplázott a meccsen
Fotó: Europress Fotóügynökség

A csoportmeccsek után Svédország, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Finnország már a negyeddöntőben érezheti magát, ezek a csapatok kedden pihennek. A nyolcaddöntőben Szlovénia-Ausztria, Oroszország-Norvégia, Svájc-Lettország és egy Csehország-Szlovákia mérkőzést rendeznek.

Eredmény – jégkorong, férfiak, B csoport, 3. forduló

Kanada- Finnország 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) – hosszabbításban