Svájc begyűjtötte a cseh skalpot

A svájci hokiválogatott továbbra is 1-0-s meccsekkel operál a Szocsiban zajló téli olimpián. Svédország hibátlan maradt.

Svájc és Csehország is egy-egy győzelemmel és vereséggel a tarsolyában érkezett meg a C csoport harmadik fordulójának mérkőzéséhez. A helvétek kezdték aktívabban az ütközetet, ennek pedig a 15. percben meglett az eredménye is, Simon Bodenmann lőtte ki a felső sarkot.

A folytatás mind a két oldalon hozott helyzeteket, de a cseh támadások több veszélyt hordoztak magukban. Más kérdés, hogy végül nem sikerült túljárni Jonas Hiller eszén, aki 26 löketből 26-ot kivédett. Svájc már másodszor nyert 1-0-ra a tornán, egyszer pedig 1-0-ra kikapott,.


Jonas Hiller és a svájci védelem remek napot fogott ki
Fotó: Europress Fotóügynökség

Közben az eddig hibátlan Svédország Lettország ellen lépett jégre, egy harmad után pedig csak 1-1-es döntetlenre állt. A második felvonás elején egy rövid ideg a lettek is vezettek, és ugyan hiába fordított 4-2-re az északi együttes, Zemgus Girgensons gólja ismét nyílttá tette a meccset az utolsó játékrész elején. A csoda végül elmaradt, a folytatásban már csak a svédek találtak be Alexander Edler révén, 5-3 lett a vége.

Eredmények – jégkorong, férfiak, C csoport

Svájc-Csehország 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Svédország-Lettország 5-3 (1-1, 3-1, 1-1)

A csoport végeredménye: 1. Svédország 9 pont, 2. Svájc 6, 3. Csehország 3, 4. Lettország 0