Óriási: Miklós Edit 7. lesiklásban!!!

A magyar versenyző fantasztikusan ment a női lesiklásban. Az élen holtverseny alakult ki, így két aranyérmet osztottak. Az olimpiák történetében sem ilyen nem fordult még elő, sem olyan, hogy magyar síző az első nyolcban legyen!

A svájci Dominique Gisin 8. helyen rajtolva lényegében az esélytelenek nyugalmával csúszott le a lejtőn és 1:41,57-es idejével jócskán feladta a leckét a többieknek. Egészen a 21-es rajtszámmal nekiveselkedő Tina Mazéig nem is tudta senki megelőzni, és a szlovén világsztár is “csak” századra annyit tudott menni, mint ő.

Miklós Edit csodálatosan síelt
Fotó: Europress fotóügynökség

Mi ekkor már rendkívül türelmetlenül ültünk a tévé előtt, vártuk Miklós Editet, aki aranyat ígért, vagy legalábbis azt, megpróbál úgy csúszni, hogy esélye legyen a legjobbak közé kerülni.

Ezt hittük is, meg nem is. Aztán a 25-ös rajtszámmal induló magyar lány valami fantasztikusan csúszott, mindössze 0.71 századdal maradt le a versenyben vezető kettőstől. Ez aktuálisan a 6. helyhez volt elegendő és miután hátulról már csak a norvég Sejersted előzte meg, összesítésben a 7. helyen végzett. Berecz Anna is beért a célba és 1:50.97-es idővel a 35. helyen zárt.

Miklós tehát nem véletlenül volt optimista a kombináció-lesiklás 13. helye után. Akkor azt is megígérte a versenyző, hogy kijavítja azt a hibát, amit két napja a pályán elkövetett. Megtette. Megelőzte többek között a hétfői kombináció dobogósait, a német Maria Höfl-Riesch-t, az osztrák Nicole Hospot és az amerikai Julia Mancusót, valamint a szám 2011-es világbajnokát, a szintén osztrák Elisabeth Görglt.

Óriási eredmény ez kérem! Alpesi számban magyar versenyző ilyen magasságban, de még csak ennek közelében sem járt soha!

Miklós Edit boldogan mutatja az elért eredményét
Forrás: facebook

Szocsi 2014, női lesiklás, eredmény:

1. Tina Maze (Szlovénia) és Dominique Gisin (Svájc) 1.41.57
3. Lara Gut (svájci) 0.10 mp hátrány
…7. Miklós Edit 0.71 mp hátrány
…35. Berecz Anna 9.40 mp hátrány