A norvégok uralták a sífutás döntőjét

Maiken Caspersen Fallan és Ola Vigen Hattestad jóvoltából a nőknél és a férfiaknál is norvég diadal született a sífutók szabadstílusú sprint versenyszámában, a szocsi téli olimpián.

A két hatos döntő győztese a selejtezőben is a leggyorsabbnak bizonyult. A nőknél a második helyen is norvég versenyző futott be, Ingvild Flugstad Östberg célfotóval előzte meg a szlovén Vesna Fabjant.

A férfiaknál egy csoportos bukás miatt csak a svéd Teodor Peterson volt harcban Hattestaddal, az ugyancsak svéd Emil Jönsson viszont már jókora hátránnyal ért célba harmadikként.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Nem jutott a hatos döntőbe az üldözéses verseny két győztese, a norvég Marit Björgen és a svájci Dario Cologna. Előbbi – aki négy éve klasszikus stílusban a leggyorsabb volt sprintben – az elődöntős futamának hajrájában bukott, amikor kedvezőtlen pozíciójából megpróbált előrébb lépni, utóbbi pedig a negyeddöntőben búcsúzott úgy, hogy menet közben elesett, majd visszakapaszkodott, de aztán megint bukott, s már nem erőltette tovább a versenyzést.

Eredmény – sífutás, szabadstílusú sprint

Nők:
1. Maiken Caspersen Fallan (Norvégia) 2:35.49 p
2. Ingvild Flugstad Östberg (Norvégia) 2:35.87
3. Vesna Fabjan (Szlovénia) 2:35.89
…66. Simon Ágnes

Férfiak:
Ola Vigen Hattestad (Norvégia) 3:38.4 p
2. Teodor Peterson (Svédország) 3:39.6
3. Emil Jönsson (Svédország) 3:58.13
…73. Szabó Milán