Pisch Milán a leggyorsabb serdülő

Az év első országos megmérettetése, az újoncok és a serdülők fedett pályás atlétikai bajnoksága zajlott két napon keresztül Budapesten. Idén először az újonc 13 évesek mellett, a serdülő 14-15 évesek összevonva versenyeztek. Az eddig is népszerű versenyszámok indulói létszáma így több esetben megduplázódott.

A fiúk 60 méteres sprint futásában például az ARAK címvédőjének, Pisch Milánnak 38 kihívója akadt. Pisch azonban nem az ellenfeleivel foglalkozott, már az előfutamban 7.35-ös egyéni csúcsot ért el. A döntőben még ezen is sikerült 5 századot faragni, így Halász Géza tanítványa nyerte az ARAK idei első magyar bajnokságát. Szoros versenyt hozott a serdülők ötösugrása is. Deák Márton utolsó, egyéni csúcsot érő ugrásával 18 méter 52 centiig szállt. Átmenetileg át is vette vele a vezetést, végül más is javított.

Deák a jó eredménynek és az ezüstéremnek örülhetett

Egyéni csúcsot teljesített Németh Zsolt is ebben a számban. 17,10 méterrel az ötödik helyen zárt. Németh a 60 méter gáton is döntőbe került, nem egyedüli fehérváriként. Szépe Gergő bizonyíthatott a mellett lévő pályán, mindketten egyéni csúcsot futottak, Szépe az ötödik, Németh a hatodik helyen végzett. Szépe Gergő azonban nem mondott le az éremszerzésről! Először a Pisch-Deák-Cseh-Szépe alkotta, 4×200 méteres váltó befutójaként nyert a kvartettel ezüstöt, majd 614 centiméteres egyéni csúccsal távolugrásban szerzett bronzérmet.

Lányváltók a dobogón

Punk Adrienn 800 méteren 2:26,74-el a futamában a második, összesítésben a harmadik helyen zárt. Bronzérmet szereztek a fehérvári lányváltók is, a serdülőknél a Péter-Szépe-Csincsi-Mátó, az újoncoknál a Csík-Csabai-Tóth-Simon összeállításban állhattak fel a dobogóra. Az újonc fiúknál az ARAK Visi Z.-Szauter-Timár-Visi Sz. alkotta váltó futott be elsőnek a célba, de pályaelhagyás miatt a csapatot utólag kizárták. Visi Szabolcsnak a 300 méteres futásban elért 46,22-es ideje, és az ezzel szerzett ezüstérme nyújthat neki némi gyógyírt. Thardi-Veress Zsófia a magasugrásban 154 cm-el negyedik lett, ugyanitt Mátó Sára hatodik, de ötösugrásban ötödik. Timár Gergő szintén ötösugrásban ötödik, akárcsak Bodó Barnabás 600 méteren. Ragó Martin mögötte a hatodikként zárt. Ezen a helyen futott be Kocsis Zsombor 1500 méteren és Punk Adrienn 300 méteren. Hetedikként zárt Simon Viktória 60 méteren, Mátó Gréta 1500 méteren, Csincsi Barbara ötösugrásban, Kocsis Zsombor 800 méteren.

Címkék: árakatléta