Percenként védett – “szűz” maradt

Ben Scrivens, az Edmonton Oilers kapusa a San Jose Sharks mind az 59 lövését hárította, és csapata 3-0-ra nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

Az 59 védéses teljesítmény új NHL-rekord, korábban senkinek sem kellett ennyit védenie kapott gól nélküli mérkőzésen 60 perc alatt. A régi csúcsot Mike Smith (Phoenix Coyotes) tartotta, aki 2012. április 3-án 54-szer hárított a Columbus Blue Jackets ellen 2-0-ra megnyert összecsapáson.

A szezont még Los Angelesben kezdő Ben Scrivensnek ez volt az első nullára hozott találkozója az Edmontonnal, és NHL-pályafutása során ötödik alkalommal maradt érintetlen a hálója.

A New York Rangers 2-1-re győzött a városi rivális Islanders ellen a Yankee Stadionban, azaz szabad téren rendezett mérkőzésen, amelyet 50 027 néző tekintett meg a helyszínen. A hétvégén ugyanitt a Rangers a New Jersey Devilst verte.

A címvédő Chicago Blackhawks a második harmadban 7 perc 31 másodperc alatt négyszer volt eredményes a Vancouver Canucks otthonában, és végül 5-2-re diadalmaskodott. A vendégek edzőjének, Joel Quenneville-nek ez volt a 693. sikere, amellyel feljött az örökranglista harmadik helyére. Előtte csak Scotty Bowman (1244) és Al Albour (782) áll.

NHL, alapszakasz, eredmények:

New York Islanders-New York Rangers 1-2
Edmonton Oilers-San Jose Sharks 3-0
Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 2-5