Tenisz bravúr: Babos élete első Premier-döntőjében

A magyar teniszező Premier-versenyen még nem jutott döntőbe. Most710 000 dollár összdíjazású sydneyi WTA-versenyen a cseh Lucie Safarova oldalán ez párosban sikerült!

Szerdán már azt is bravúrnak könyveltük el, hogy a torna második kiemeltjén, a Kveta Peschke, Katarina Srebotnik, cseh, szlovén duón keresztül elődöntőbe jutott (6-4, 7-5) a magyar-cseh páros, aztán jött az újabb még nagyobb meglepetés.


Babos Tímea (balra) Lucie Safarovával remek párost alkot
Forrás: babostimea.hu

A verseny párostornáján: a legjobb négy között két szettben, 6-2, 7-5-re legyőzték a Julia Görges-Baroba Zahlavova-Strycova kettőst!!! Az elődöntő 1 óra 13 percig tartott. A magyar-cseh duó ellenfele a fináléban a Sara Errani-Roberta Vinci vagy a Raquel Kops-Jones – Abigeil Spears kettős lesz. Timi pályafutása során eddig egyesben egy, párosban hat WTA-versenyen bizonyult a legjobbnak, összességében ez a kilencedik WTA-döntője, de az első, amelyet un. Premier-versenyen ért el.

„Rettenetesen örülök, hogy megvan életem első Premier-döntője! Nagy lépés volt a mai, hiszen a Centerpályán, nagy közönség előtt játszhattunk. Jó érzés Del Potrónak és Kvitovának „beütni” a pályát. Nehéz meccs volt a mai, de jól játszottunk, élveztük a játékot. Várom a holnapi döntőt” – nyilatkozta Timi boldogan a mérkőzés után.

Timi edzője, Nikola Andjelics sem volt elégedetlen: „Tökéletes az összhang Timi és Lucie között, ez is segít nekik abban, hogy magabiztosan jussanak túl a mérkőzéseken. Most sem tudták őt “lebrékelni”, közel 200 km/h-ás sebességgel is adogatott olykor, ami férfias játék a javából. Ha Timi és Lucie továbbra is ezen aszinten játszik és még javulni is tud, akkor bárki is legyen majd a hálótúloldalán, a legjobb teniszére lesz szükség ahhoz, hogy esélye legyen” – értékelt Timi edzője.

SYDNEY, APIA INTERNATIONAL (710 000 DOLLÁR), PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos Tímea, Lucie Safarova (magyar, cseh)-Julia Görges, Barbora Zahlavova-Strycova (német, cseh) 6:2, 7:5